• Снимки, рецензии, описания, характеристики на сортовете

Сорт домати Розов мед

Истинският градинар никога не се спира на постигнатото и се опитва да отглежда нови сортове зеленчуци и плодове в градината си. Любителите на сочни домати могат да бъдат посъветвани да закупят семена от домати, наречени Розов мед. Няма веднага да се досетите, че говорим за домати, но наистина е така. Пулпът на плодовете е много сочен и мек. Въпреки че не може да се каже, че този сорт е устойчив на болести и носи висок добив, въпреки това много градинари го харесаха.

Сорт домати Розов мед

Трябва да се отбележи, че този домат не е хибрид, което означава, че получените семена могат да се използват за засаждане отново и отново. Плодовете му са големи, периодът на узряване е приблизително 110 дни. Можете да отглеждате розов мед както на открито, така и в оранжерия. Този сорт е идеален за салати, което означава, че с право може да заеме няколко легла в градински парцел.

По-добре е да засадите този домат на мястото, където чесънът, грахът, морковите и лукът са посещавали преди това, но не и след други нощници. По-добре е да се засаждат не повече от три растения на квадратен метър. Веднага щом започнат да се появяват пасинки, по-добре е да ги премахнете незабавно. Ако оформите този домат на две стъбла, тогава добивът ще се увеличи значително.

Розовият мед не обича обилното поливане, поради което е необходимо да се напоява с вода, когато почвената повърхност е напълно суха. В същото време не е желателно водата да пада върху самото растение, върху неговите стъбла и листа. Той не обича домати и твърде високи температури, обаче, както и ниски. Оптималната температура за растежа му е 15 - 30 градуса.

Сорт домати Розов мед

Добивът на този сорт може да се увеличи с помощта на торове. Те трябва да бъдат въведени два пъти. Първият път в началото на вегетативното узряване, а вторият след около 30 дни. За тази цел са подходящи водоразтворими комплекси с калий и фосфор.

Трябва да се отбележи, че доматът Розов мед не е подходящ за ецване и консервиране. Но сокът от домата ще бъде отличен. А салатите ще се харесат на всички любители на розовите плодове.

В заключение бих искал да пожелая късмет на градинарите, които за първи път са решили да заселят тези домати на парцела си, защото не можете без него в градинарството. Това е достоен представител на марулените домати и определено ще зарадва всички домакинства.

6 коментари
Прегледи на интертекста
Преглед на всички коментари
Тамара, Москва
преди 3 години

Стар, любезен и доказан сорт. Най-сладкото за прясна консумация. Храсти със средна височина, плодовете са големи, месести, с тънка тъмнорозова кожа, никак не е лесно, по-лесно е да се съберат няколко парчета и веднага да се използват. Изобщо не е подходящ за мариноване и консервиране поради големината си (големи) и поради месестостта си. Но лечо, кетчуп и доматен сос са невероятни.

Сортът е в средата на сезона, сея за разсад след 15 март, а на открито в Московска област засаждам отгледани домати в градина от 15 май до 1 юни, в зависимост от температурата. Преди настъпването на топло, стабилно време, през нощта го затварям с лутрасил. Сортът е непретенциозен в грижите, но, както и много други, не е устойчив на късна болест.

Людмила, Луга
преди 3 години

Един от най-обичаните сортове салати! Въпреки факта, че не дава изобилна техническа реколта, ние я засаждаме всяка година. Той се справя перфектно със задачата си, а именно доставката на вкусни, големи и месести плодове за лятната трапеза. Деликатна каша, ярък вкус и цвят отличават тези домати от останалите. Освен това правят отличен сок и кетчуп за зимата.
Струва си да се отбележи, че въпреки факта, че самото растение е непретенциозно и стъблото му е тънко, четките от 3 - 4 много големи домата държат перфектно и ги оставят да се изсипят. Отговаря добре на храненето.Обикновено извършваме в едно стъбло, така че стабилната реколта винаги е гарантирана.
От характеристиките, на които трябва да се обърне внимание, бих искал да отбележа, че този сорт е нестабилен към късна болест, затова мулчираме почвата с окосена трева и отрязваме долните листа навреме.

Людмила, Луга
преди 3 години

Този сорт е истински сиси! Много причудлив към мястото, селскостопанска технология и метеорологични условия. Разсадът може да отнеме повече време и по-лошо от други. Добивът от храст не е много висок, но на едно растение могат да се образуват 3 - 4 клъстера от 3 - 4 големи домата. Много сортове са много по-обещаващи за северозапада в този смисъл, но розовият мед си заслужава да се отглежда, поне в малки количества, във вашата оранжерия. Поне за промяна и за да има с какво да се похвалим, защото плодовете са изумително красиви, големи и много вкусни! Тази сладка доматена салата с лук и слънчогледово олио е просто върхът на насладата. Плюс това, доматите Pink Honey са чудесен ресурс за приготвяне на домати в собствен сок, доматено пюре, доматено пюре и сок, тъй като са много месести, захарни и не воднисти. Сортът може да се препоръча за колекцията от домати и за опитни градинари.

Алина, Воткинск
преди 3 години

Не е любимият ми сорт в колекцията ми. Самият храст е с малки размери и дава малко големи плодове.
Живеем в Поволжието, а лятото е различно всяка година, така че не е подходящо за открит терен, аз го засаждам само в оранжерия. Имаше тъжен опит от отглеждане без подслон, след това всички храсти се разболяха от късна болест, дори пръскането не помогна.
Розовият мед изисква повече поддръжка от другите сортове домати. Но е чудесно за салати и различни препарати - плодовете са големи и месести.

Илмира, Казан
Преди 2 години

Засадих този сорт за първи път тази година. Радвам се от него!

Татяна, Находка
Преди 2 години

Не е лош сорт. Отглеждан е точно като салата, маса. Обичаме тези големи и сладки. През първата реколта имахме малко от тях, но имахме много големи домати. Най-големият е около 1300 грама със сигурност. Миналата година засадиха втори път, но нямаше толкова големи домати. Въпреки че е доста вкусен домат, няма да го засаждаме в бъдеще, по-скоро обичаме универсалните сортове за прясна храна и консервиране.

Домати

Краставици

Ягода