• Снимки, рецензии, описания, характеристики на сортовете

Сорт картофи Гала

Почти всички сортове картофи изискват специални грижи, за да получат реколта в желания обем, тъй като някои трябва да бъдат засадени в земята в точното време, други трябва да бъдат събрани навреме, трети са нестабилни към топлина и суша, а четвъртите са податливи на различни заболявания и неблагоприятни условия. На свой ред сортът картофи Gala, който е ранно узрял високодоходен трапезен картоф, е в състояние да спаси всеки производител на растения от многото проблеми при отглеждането на тази земеделска култура. Този сорт е оптимизиран от животновъдите, в резултат на което има висока пластичност към почвено-климатичните условия от различни видове, което го прави универсален за отглеждане в почти всички региони на страната ни.

Понастоящем Gala е един от най-рано узряващите сортове картофи. Периодът на узряване на пълноценна реколта е само 70 - 80 дни от момента на засаждане на семената в земята. Това е оптималното условие за отглеждането на тази култура в средната лента.

Гала картофените издънки са полуизправено растение от междинен тип със средна височина, покрито с големи листа, наситено зелен цвят, с лека вълнообразност на ръба. Венчето на съцветието е бяло, средно голямо.

Клубените са със среден размер (средното тегло на една грудка е 100 - 120 грама), кръгло-овални (по-рядко овални), покрити с жълтеникава кожа със средна дебелина. Пулпата е с бледожълт до наситено жълт цвят, има ниско съдържание на нишесте (11 - 13%) и добър вкус. Gala картофите остават непокътнати, не променят структурата на влакната по време на готвене и не са склонни да потъмняват.

Gala е пластмаса, силно продаваема, устойчива на два вида нематоди, ранен сорт картофи, който има добър вкус и в идеалния случай отговаря на всички изисквания за диетично хранене, тъй като съдържа малко количество нишесте и голямо количество каротин, и красива форма на грудки с малки очи, което значително улеснява процеса на почистване е много приятно за хостесите. Гала картофите имат добър срок на годност. В същото време трябва да се обърне внимание на необходимостта от събиране на върховете приблизително 10 - 12 дни преди началото на реколтата. Тази мярка допринася за запазването на клубените до пролетта в отлично състояние.

Този вид обаче принадлежи към многобройни сортове, склонни към увреждане от ризоктония, гъбичка, която заразява долната част на стъблото на растението. В резултат на това прилагането на мерки (ецване), насочени към предотвратяване на това заболяване, е предпоставка за избор на сорт картофи Гала, но в противен случай той е много продуктивен (до 25 грудки на храст), висококачествен (98%), добро разнообразие с множество предимства.

11 коментари
Прегледи на интертекста
Преглед на всички коментари
Олга, Комсомолск-на-Амур
преди 4 години

Гала картофите са ранни, плодоносни, ако се събират късно, клубените ще растат много големи. Но вкусът му не е много добър. Картофите са като картофи ... Добре за продажба.

Алексей, Уляновска област
преди 4 години

Харесах този сорт. Расте (в нашата ивица, на Средна Волга) много добре. Добивът е доста висок. Кипи добре. Пържи добре.Тази година засадих три сорта (включително "Gala") - - и от трите сорта (Yanka, Arosa и Gala), Gala все още дава най-високи резултати.

Татяна, Кострома
преди 4 години

Съгласен съм с Олга, този сорт се продава ... и за тези, които са много гладни за храна. Има много по-вкусно

Надежда. Ярославъл.
преди 4 години

И много ми хареса сорта Гала. И на вкус също.

Сергей
преди 3 години

И кои сортове са по-вкусни? Аз самият отглеждам сортовете Luck, Adretta и Red Scarlet.

Андрей. Лесосибирск
Преди 2 години
Отговор на Сергей

Lilly все още е начело в това, което имаме, на запад както по вкус, по добив, така и при съхранение) Струва си да се има предвид, че при засаждането се изисква по-голямо разстояние от другите сортове.

Владимир
Преди 2 години

Беларуската криница е извън конкуренцията. Опитай. Няма да съжаляваш.

Алла
Преди 1 година

Вкусът на картофите силно зависи от времето и земята, където расте.

надежда
Преди 1 година

напишете кои сортове са по-вкусни?

Андрей, Муром
Преди 1 година
Отговор на надежда

Adretta - определено, от руските сортове Golubizna, Sineglazka 2016, Tuleyevsky (много продуктивен), Darenka.

Ирина, Казан
Преди 2 години

Gala беше тествана за първи път на сайта си миналата година. Резултатите бяха много приятни, така че голяма площ от площадката беше засадена с този сорт този сезон. Картофеният храст се различава от другите сортове по големия си обем листа, поради което добре засенчва пътеките. Приятно е да видите буйния храст срещу „палмите“ на редица растящи сортове. Преди засаждане обработваме семената с Престиж, така че не мога да кажа нищо за колорадския бръмбар. Действието на лекарството е достатъчно до цъфтежа и тогава не считаме за необходимо да унищожаваме ларвите на бръмбарите. Клубените растат средни и големи по размер, с трудност беше възможно да се изберат картофи за семена, има много малко малки предмети. Засадено в средата на май, започнало да се използва в средата на юли, събрано в средата на август. На разреза картофите са жълти, не потъмняват. Хареса ми, че пулпата се вари по време на готвене. Оказва се отлично картофено пюре, печени картофи, пържени, в супа и печени продукти, също вкусни. При охлаждане ястието не губи вкуса си и изглежда по същия начин. Когато се съхраняват в подземието, попадат 15-20 грудки със сухо гниене от 5 торби. Гала има само положителни впечатления.

Домати

Краставици

Ягода