• Снимки, рецензии, описания, характеристики на сортовете

Сорт краставици Самоусъвършенстване (F1)

Самото съвършенство е хибрид на ранно узряваща краставица от серията Uralsky Dachnik, доставяна на руския пазар от земеделската фирма Mars (Челябинска област, Миас). Подходящ за отглеждане в открити почви, филми и остъклени оранжерии.

Краставица сорт Perfection себе си

Корнишони, партенокарпични (не се изисква опрашване). В един листен синус са вързани от 3 до 6 зелента. Плътността на засаждане, препоръчана от производителя, е до 2 растения / квадратен метър.

Да се ​​формира самото съвършенство, подобно на всички купчини хибриди, е по-добре в едно стъбло. Премахването на страничните издънки позволява на листата да получават повече светлина, а вливащите се плодове повече хранителни вещества. Образуването започва със заслепяване (отстраняване на всички пасинки и яйчници) на първите 3 - 4 възела на централния камшик. Във всички следващи възли, до хоризонталната решетка, са останали само яйчниците, като се отстраняват всички странични издънки от първи ред. При това образуване на главното стъбло на всеки възел остават по един лист и куп краставици.

Краставица сорт Perfection себе си

Веднага след първата реколта се извършва азотно торене. Това стимулира развитието на нови плодове.

Плодовете са средно бучки, цилиндрична форма. Дължината на зеленото е 8 - 10 см. Кожицата е светло зелена (по-тъмна в основата), с надлъжни бели ивици със средна дължина. Опушването е плътно, бяло на цвят. Бодлите не са бодливи. Пулпът е вкусен, ароматен, плътен, хрупкав, генетично без горчивина. При правилна грижа за растенията добивът е 28 - 30 кг / м2. Беритбата се извършва всеки ден.

Краставица сорт Perfection себе си

Този хибрид се характеризира с изобилие от плодове на миглите и масивна възвръщаемост на реколтата. Устойчив на високи температури и стресови условия на задържане. Предпочита обилно поливане.

Разнообразие за универсална употреба. Плодовете могат да се консумират пресни и да се приготвят от тях различни препарати за зимата: сол, кисели краставички, приготвяне на варели краставици. При консервиране плодовете не губят свойствата си - те остават твърди и хрупкави.

Предимства на самата краставица Perfection: ранна зрялост, приятелски плод, високи вкусови качества на пресни и консервирани плодове.

Недостатъци на сорта: взискателни грижи, скъпи семена.

1 Коментирайте
Прегледи на интертекста
Преглед на всички коментари
Марина, Украйна, Одеса
преди 3 години

Самото съвършенство е взето за отглеждане в оранжерията, след като прочетете реклами за устойчивост на болести и високи добиви. Всъщност този сорт се оказа далеч не перфектен. Положителното е, че наистина е много рано и супер добив. За продажба, самото нещо, скъпите семена се изплащат при първото събиране. Но устойчивостта на брашнеста мана се оказа истински мит. Първите признаци бяха забелязани през втората седмица на плододаването и едва отблъснаха тази атака, като премахнаха засегнатите листа, което веднага се отрази на броя на яйчниците. Затова решиха да не отрязват страничните издънки. Но те имаха много малко яйчници и много безплодни цветя. И това е в хибрид с женски цъфтящ тип!

Домати

Краставици

Ягода