• Снимки, рецензии, описания, характеристики на сортовете

Сорт орлови нокти Ягода

Всеки начинаещ градинар, желаещ да засади орлови нокти на своя сайт, се стреми да бъде вкусен, непретенциозен и популярен (последният фактор ви позволява да споделяте знания и информация със собствениците на същия сорт). Ако сте точно такъв човек - обърнете внимание на ягода, за която сега ще ви разкажем подробно.

Описание на сорта

Същество

Този сорт е идея на животновъдите от Южноуралския изследователски институт по отглеждане на плодове и картофи. Отнася се за сортове от ново поколение, отглеждани през последните две десетилетия. За основа се вземат разсадът на така наречената алтайска група орлови нокти.

Външен вид на растението

Бушът е енергичен, едър, което обикновено не е типично за сортовете Алтай. В зряла възраст може да достигне 2 метра височина. Издънките са силни, силни, добре облистени. Размерът на листата може да варира значително дори на едно растение, да не говорим за различни. Формата на листната плоча също е разнообразна, от линейно-продълговата до овална.

Малки жълти цветя се събират на малки клъстери, двуполови, което позволява на храста да се самоопрашва.

Плодовете са големи, синкаво-лилави, около 2 g всяка. Формата им е причудлива, характеризира се като форма на стомна. Датите на узряване са ранни - втората половина на юни. По това време плодовете придобиват деликатен вкус, в който се усеща ягодова нотка (оттук и името на сорта). Експертите смятат, че нашата героиня е една от най-сладките и най-вкусните в цялото "царство на орлови нокти". Освен това огромно предимство е, че реколтата може да виси дълго време на клоните, без да се руши.

Характеристики на селскостопанската технология, употреба

Не напразно в самото начало споменахме, че тази орлови нокти е за начинаещи. Тя е много непретенциозна, способна да преживее много грешки в грижите без проблеми. Също така трябва да се отбележи неговата зимна издръжливост, способността да се противопоставят на насекоми вредители.

Най-добре е да го засадите на полусянка, в защитена от ветровете зона, като се използват водопоглъщащи глинести и песъчливи почви. Препоръчва се редовно поливане, особено през първите 2-3 години от живота.

Трябва да се отбележи високата декоративност на ягода. В лятна вила или градински парцел тя ще служи не само като източник на вкусни плодове, но и като декоративно дърво. Като се има предвид неговата устойчивост на замърсяване на въздуха, някои потребители засаждат тази орлови нокти като жива ограда в населените места, като я поставят по протежение на пътното платно.

Плодовете се използват широко в прясно състояние, а също така правят отлични консерви, конфитюри и сокове.

По този начин имаме работа с полезно и в същото време лесно за поддръжка растение, което има универсална употреба и е подходящо както за опитни градинари, така и за хора, които тепърва правят първите си стъпки по този въпрос.

0 коментари
Прегледи на интертекста
Преглед на всички коментари

Домати

Краставици

Ягода