• Снимки, рецензии, описания, характеристики на сортовете

Сорт орлови нокти Lenita

Орлови нокти е добър не само като декоративно цъфтящо растение. Има сортове, плодовете на които са доста годни за консумация. Един от тях се казва Ленита. Сортът е регистриран много отдавна - през 1994 г. Оттогава той се счита за един от най-добрите в колекцията на Южноуралския изследователски институт по градинарство и отглеждане на картофи. Вписан е в Държавния регистър на развъдните постижения на Руската федерация през 1999 г.

Външен вид

Храст с голяма сила, гъст, с окачен връх. Тънките и дълги издънки с червеникав оттенък са леко извити, което прави растението средно разпространено. Листата са средни по размер, зелени на цвят. Плочата е леко изпъкнала, гола, гладка. Цветовете са дребни, бледо оцветени.

Плодовете орлови нокти са много големи, със средно тегло 1 грам. Но често узряват плодове с тегло 1,5 - 2 г. Формата е удължено-овална. Кожата е плътна, гладка, синя със синкав цвят. Вкусът на сорта Южен Урал е сладък, с освежаващ ефект, лека киселинност и лека стипчивост. Дегустаторите го оценяват много високо - 5 точки.

Плодовете на Ленита са не само вкусни, но и здравословни. Те съдържат 7,6% захар, 1,9% киселина, 32 mg /% витамин С, 1150 mg /% P-активни съединения. Приемът в прясно състояние помага за укрепване на стените на кръвоносните съдове и предотвратява развитието на атеросклероза.

Характеристики

Наборът от качества, които отличават това зрънце, са много тежки:

  • плодовете узряват в средни или средно късни срокове, в зависимост от климатичните условия. Зреенето настъпва равномерно и приятелски;
  • сортът не е склонен към линеене, подходящ за механично събиране;
  • добивът е много висок, особено в благоприятни години и при добри грижи. Средно се събират 27 кг / ха;
  • орлови нокти Lenit е много зимоустойчив. Дори цветята могат да издържат на студове до -5 и дори -7 ° C. Държавният регистър отбелязва, че растението не е било повредено от зимните студове;
  • първоизточниците показват добра устойчивост на болести. Тази култура няма вредители;
  • вкусна реколта е по-здравословна за ядене в естествената й форма. Но можете да го стартирате и за обработка. През зимата ще бъде много полезно да поглезите себе си и семейството си с вкусен компот или сладко.

Културата издържа на полусянка, но не обича ветровитите райони. Правилата за грижи са много прости - разхлабване, плевене и навременно поливане. Старите храсти могат да бъдат подмладени чрез резитба. Сортът е частично самоплоден и се нуждае от опрашители. По-добра реколта ще ви помогне да донесете наблизо храст от орлови нокти Дългоплоден.

Сред предимствата също така си струва да се отбележи лесното възпроизвеждане с помощта на резници, непретенциозността към метеорологичните условия, способността да расте в различни региони на Русия.

0 коментари
Прегледи на интертекста
Преглед на всички коментари

Домати

Краставици

Ягода