• Снимки, рецензии, описания, характеристики на сортовете

Сорт домати Карбон (Carbon)

Градинарите, които събират необичайни сортове домати, вероятно са чували за чуждото чудо - доматът от черна арония Carbon (оригинално име Carbon). Екзотичен зеленчук, роден в Америка. През 2005 г. в родината си той печели конкурса за най-добър вкус на Heirloom Garden Show. Въглеродът не е включен в Държавния регистър на развъдните постижения на Русия. Според многобройни рецензии това е една от малкото арония на открито, която радва с вкус. Не е хибрид.

Описание

Растението е описано като неопределено, средно голямо. Височината в открито поле е около 1 метър, в защитеното поле - 1,5 метра. Отличителна черта на сорта е независимото спиране на растежа, когато се образуват определен брой четки. Силни храсти, мощни стъбла, добри издънки, средна зеленина. Листата са от обичайния тип, леко набръчкани, тъмнозелени, със среден размер. Съцветията са от прост тип. Дръжката е съчленена. Всеки плодов грозд има 3 до 7 яйчника. На главното стъбло има поне 5 съцветия, така че можем да говорим за отлично натоварване на храста.

Плодовете са плоски кръгли, с бузи. Незрелият домат е зелен на цвят, с тъмно петно ​​в основата. Когато узрее, той става тъмночервен, с шоколадов оттенък, особено забележим близо до дръжката. Пулпът на сорта е тухленочервен, месест, сочен, многокамерен (има повече от 6 камери), но гнездата на семената са малки, с малък брой семена. Консистенцията на пулпата е доста плътна. Вкусът е отличен. Пулпът е ароматен, много сладък; фината стипчивост придава пикантност на вкуса. Освен това нашият герой побеждава с едроплодни. Масата на доматите е от 200 до 300 грама.

Характеристики

  • Въглеродът е в средата на сезона. Узряването на вкусните домати започва 110 - 120 дни след покълването;
  • дългосрочен плод, растението ще работи до замръзване. Според някои доклади - до октомври;
  • както забелязват производителите на домати, яйчникът се появява доста бързо, но отнема много време, за да узрее;
  • няма точна информация за добива. Но доматът е описан като много продуктивен, както се посочва от големия брой съцветия на храста и масата на плодовете. Според прегледите на градинарите, включително американските, показателят за продуктивност на сорта е над средното. Carbon показва най-добри резултати в защитената земя;
  • доматите са устойчиви на напукване. Но ако не се придържате към нормалната влажност на почвата, проблемът все още не може да бъде избегнат;
  • има информация, че растението страда от топлината - листата изгарят, а плодовете изгарят, стават по-меки;
  • по отношение на имунитета заключения могат да се правят само от рецензии. И те са предимно положителни, което показва добра устойчивост на болестта на сорта;
  • транспортируемостта не е лоша предвид плътността на доматите. Запазването на качеството също ви позволява да запазите реколтата известно време;
  • Начинът на използване е универсален. На първо място, нашият герой се отглежда, за да използва домати в естествената им форма - в салати, за сандвичи. Но месестата пулпа се преработва перфектно в сок и тестени изделия. Вярно е, че някои градинари всъщност не харесват цвета на готовия продукт, но има страхотен вкус.

Агротехника

Отглеждайте въглерод в разсад. По-добре е сами да изчислите времето за сеитба, като вземете предвид климатичните особености. Препоръчителната плътност на засаждане е не повече от 4 храста на 1 квадратен метър. Завързването на опора е необходима процедура, както и прищипването. За да може културата да покаже максимален резултат, формирането се извършва в 2 стъбла.Селскостопанската технология е проста. Единственото предупреждение е, че не трябва да се увличате с азот по време на хранене.

Въглеродът е необичаен и много вкусен сорт. По време на периода на узряване на реколтата, когато започват да се изсипват множество плодове, всеки зеленчукопроизводител ще се гордее с резултатите от своя труд. И той ще изпита още по-голяма наслада, когато вкуси сладки домати. Сортът е непретенциозен и трудолюбив, така че повечето градинари го оставят в колекцията си. Можете сами да съберете семената.

0 коментари
Прегледи на интертекста
Преглед на всички коментари

Домати

Краставици

Ягода