• Снимки, рецензии, описания, характеристики на сортовете

Сорт домати сибирска тройка

Има много разновидности на домати, идеални за открита почва в прохладни региони, разбира се, но особено искам да подчертая сибирската тройка. Има много отзиви за него, но те са противоречиви, въпреки че почти всички са съгласни в едно - вкусът на този домат е просто отличен. Кандидатът за този сорт е новосибирският селекционер В.Н. Дедерко. През 2004 г., година след подаване на заявлението, сортът е регистриран в Държавния регистър на растенията на Руската федерация с допускане за отглеждане във всички региони на Русия. Препоръчва се за малки ферми, градински и дворни парцели. Подходящ най-вече за отглеждане на открито, въпреки че при желание може да се направи и отглеждане на закрито. Сибирската тройка не е хибрид.

Описание

Растението е детерминирано, храстът е мощен, стандартен тип, висок 50 - 60 см. В оранжерията, разбира се, растежът ще бъде по-висок. Височината на домата е самоограничена от образуването на цветно съцветие. Стъблото е дебело, твърдо. Кореновата система е доста добре развита. Листата са добри. Листата са тъмнозелени, със среден размер. Жълтите цветя образуват прост вид съцветие. Първият плодов грозд в сорта е положен върху 9 листа, а след това през 1, понякога 2 листа. Едно стъбло образува до 5 - 6 съцветия, всяко от които се състои от 5 - 10 яйчника. Дръжката е съчленена.

Плодовете на сибирската тройка не са едномерни, удължени, на един храст понякога могат да узреят домати с различни форми - пипер, цилиндрични, с лек завой, с чучур в горната част. На първия грозд доматите са по-големи, с дължина до 15 см, тегло почти 300 грама, максималното тегло е до 350 грама. По принцип, според информация от интернет източници, теглото е около 200 - 250 грама. Според Държавния регистър масата е от порядъка на 80 - 100 грама. Кожата е стегната, но не дебела, гладка, леко блестяща. На етапа на потребителската зрялост цветът е наситено червен. Пулпът е с умерена сочност и плътност, семенни камери 3 - 4, вкусът е отличен, сладък. Вкусът се оценява като отличен.

Много хора бъркат описания сорт със сорт, наречен Тройка. Това са различни видове, различаващи се по формата на доматите - при последните те са кръгли и подравнени.

Характеристики

  • Доматите от сибирска тройка узряват в средни срокове. От момента на покълване до началото на узряването отнема от 115 дни, може би малко повече, в зависимост от времето;
  • според Държавния регистър добивът от продаваеми плодове е до 6 кг на 1 квадратен метър. Въпреки че много градинари пишат, че премахват до 5 кг от един храст;
  • сортът перфектно се адаптира към околната среда, не се страхува от екстремни температури. Реколтата, според рецензиите, се оказва добра при всякакви метеорологични условия - през студено или дъждовно лято, при жега и суша;
  • сортът има добра устойчивост към основните болести на нощника, въпреки че във форумите има споменавания за увреждането на плодовете от апикално гниене;
  • ако доматите са на земята, те могат да изгният, дори и тези, които все още не са узрели, така че е най-добре да завържете узряващите четки;
  • преносимостта на плодовете е доста висока;
  • начинът на използване на културата е универсален. Доматите са необичайно вкусни пресни, подходящи за преработка в доматени продукти, подходящи за консервиране.

Агротехника

Мнозина пишат, че сибирската тройка е напълно слаба и расте слабо. Може би провалът се крие в неправилната грижа.

По-удобно е да отглеждате този домат чрез разсад, особено след като разсадът расте силен, не надраства и понася добре трансплантацията. Сеитбата за разсад се извършва през втората половина на март. В южните райони можете да сеете по-рано.Засаждането на постоянно място се извършва, когато разсадът е на възраст най-малко два месеца. Въпреки факта, че растението има доста мощен навик, храстът трябва да бъде вързан по време на узряването на реколтата, защото много плодове са вързани и може да падне. Опитните производители на домати препоръчват да се отглеждат сортове от 3 до 4 стъбла. Grasshopping се извършва само до първото съцветие, а след това се отстраняват само долните листа след отстраняване на узрелата четка. Или извършете леко прищипване, ако е необходимо. Не е нужно да се увличате с азотсъдържащи торове, в противен случай растенията ще увеличат зелената маса в ущърб на реколтата.

Сибирската тройка е много плодотворен и неизискващ домат с многобройни похвали за вкуса си. Ниският храст е просто покрит с големи плодове с универсална употреба. Добрата устойчивост на болести и отличната адаптивност правят този вид лидер сред опитни градинари. И можете сами да съберете семето.

1 Коментирайте
Прегледи на интертекста
Преглед на всички коментари
Натали, Трубчевск, област Брянск
Преди 2 години

Благодаря, че изчисти съмненията ми. Факт е, че със сестра ми купихме семената на тези домати от различни доставчици, и двамата отглеждаха луксозни храсти, които си приличаха, а плодовете се оказаха различни по форма - мислехме, че някой от нас е имал повторно класиране, или доматите са болни от нещо. Оказва се, че не - това е норма! Щастлива съм, защото наистина харесахме самите домати - големи, вкусни, месести. Сортът е плодотворен, но, както ми се струва (все още има малко опит с него), храстите трябва да се прищипят след третата четка, да се прищипят и отстранят излишните листа, така че цялото хранене да отиде за плодовете.

Домати

Краставици

Ягода