• Снимки, рецензии, описания, характеристики на сортовете

Сорт домати Молодежни

Малък и умен - така можете накратко да опишете новия сорт Молодежни. Той вече е оценен от много украински градинари и е включен в списъка с трайно засадени култури. Доматът не е включен в Държавния регистър на развъдните постижения на Русия, има малко информация за него. Но според наличните отзиви - сортът е много обещаващ. Растението плододава добре на открито. Семенният материал се произвежда в Молдова, може да се закупи и от колекционери. Новостта не е хибридна.

Описание

Растението е определено, малко, високо 50 - 60 см. Силен храст, с умерени издънки и средна зеленина. Листата са малки, от обичайния тип, леко набръчкани, зелени. Съцветията често са прости, понякога междинни. Във всеки гроздов грозд се образуват голям брой яйчници - от 5 до 10. Почти всички те узряват. Дръжката е съчленена.

Доматите са малки, тежат 100 - 150 грама (в други източници 90 - 110 грама), доста плътни на допир, гладки. Формата на доматите е кръгло-овална. Кожата не е дебела, стегната, лъскава. Незрелите домати са светлозелени, без тъмно петно ​​на дръжката. Узрелите стават наситено червени. Пулпът е сочен и месест, има малко семена. По отношение на вкуса, нашият герой е един от лидерите сред ранните сортове. Вкусът е богат, с преобладаване на сладостта.

Характеристики

  • По отношение на узряването, Молодежният принадлежи към ранното узряване. Някои дори го наричат ​​супер рано и го поставят наравно с известната Лияна;
  • реколтата узрява заедно. Периодът на плододаване е от юни до август;
  • сортът е деклариран като супер добивен, без обаче да се посочват конкретни номера. Но градинарите, които го обработват, описват добра производителност, от едно растение могат да бъдат отстранени до 5,0 кг домати. Вярно е, че ако сравним с Лияна, нашият герой е малко по-нисък от нея по този показател;
  • има висока пластичност на сорта, способността му да поставя плодове дори при температурни промени;
  • културата е устойчива на основни заболявания. Поради ранната зрялост успява да даде реколтата преди появата на фитофтора;
  • транспортируемост на доста високо ниво. Малки, плътни плодове перфектно понасят пътя, не губят своята привлекателност;
  • няма информация за дълголетието;
  • начинът на използване е универсален. Силната кожа издържа на топлинна обработка, така че реколтата е подходяща за консервиране на цели плодове. Използва се и за преработка в доматени продукти. Но, както отбелязват зеленчукопроизводителите, благодарение на отличния си вкус ранните домати се консумират предимно в естествената им форма, като попълват витаминния резерв.

Агротехника

По-целесъобразно е да се отглежда младост в разсад. Срокът за засяване на семена е средата на февруари - началото на март. Трябва да се има предвид, че на открито земята нашият герой расте само в топли райони. В прохладни региони е по-добре да го засадите под филмови заслони. Не е необходимо храстите да се връзват, но през периода на плододаване под четките трябва да се постави суха трева или сено, за да не се замърсят доматите. Останалата част от селскостопанската технология е често срещана.

Сортът е ценен заради ранната си зрялост, надеждност, производителност и отличен вкус. Налице е хомогенност на доматите, тяхното добро представяне, което се оценява много от малките фермери, които отглеждат зеленчуци за продажба. Непретенциозността и устойчивостта на късна болест правят отглеждането на този домат лесно достъпно дори за начинаещ градинар. Посевен материал винаги можете да съберете сами.

1 Коментирайте
Прегледи на интертекста
Преглед на всички коментари
Людмила
Преди 1 година

Младежки домат - може да се каже надежден, много приятелски и обилно дава реколтата си. Ако другите сортове не са грозни, то този винаги е в изобилие от плодове, но има вкус на най-последното място от всичко, което е трябвало да бъде засадено. Като трева. Може би на различна почва би било вкусно, но няма да засаждам повече.

Домати

Краставици

Ягода