• Снимки, рецензии, описания, характеристики на сортовете

Сорт домати Ватер Рейн

Много интересен сорт от немската селекция, наречен Ватер Рейн (оригинално име - Ватер Рейн) е доста стар сорт, според наличната информация, който е включен в Генбанката на Германския институт по растенията, носещ името Лайбниц. Държавният регистър на развъдните постижения на Русия не се появява. Разпространява се от любители животновъди, често с надпис "Авторски семена". Понякога изсъхналите характеристики не съответстват на получените. Това може да се дължи на метеорологични условия, неправилна грижа или неправилно изграждане. Според наблюденията доматът е подходящ за отглеждане в централна Русия в оранжерии.

Описание

Растение от полудетерминантен тип, умерена жизненост, високо до 1,5 метра. Описанието казва, че храстът не се разпространява, тънък, леко листен, с увиснали, тънки зелени листа от обичайния тип. Способността за образуване на издънки е ниска. Междувъзлията са къси. Плодовият грозд се формира главно от 3 - 5 яйчника. Съцветия се образуват на всеки 2 - 3 листа.

Плодовете са красиви. Формата е очарователна, с форма на сърце, с удължен нос в горната част, повърхността е леко оребрена, в основата има бузи, плътността е умерена. Кожата не е дебела, лъскава. Незрелият домат е светло зелен, без петно ​​по дръжката. Узрелият става яркочервен. Пулпът е много месест, нежен, сочен, захарен на почивка, ароматен. Съгласно описанието консистенцията е мазна, но доста плътна, държи формата си при нарязване. Има много семенни камери, повече от 6, но те са малки, има малко семена. Сортовият домат има отличен вкус, сладък, с далечна киселост. Но за да се постигне достоен резултат, е важно доматите да узреят напълно на храста. Някои хора сравняват вкуса на нашия герой със сорта Бабушкино, но отбелязват, че Ватер Рейн е много месест. Вярно е, че има производители на зеленчуци, които са били недоволни от вкуса, наричайки го скучен. Сортът е известен със своите едроплодни, масата на доматите е от 400 до 700 грама. В някои чуждестранни източници масата е посочена като по-малка - 200 - 300 грама. Зеленчукопроизводителите често потвърждават тази информация, което показва, че нормалното тегло все пак е по-близо до тези показатели. Най-големите плодове узряват в долните гроздове, а в горните са доста малки.

Характеристики

  • Що се отнася до узряването, нашият герой принадлежи към средата на сезона. Средно 110 дни минават от поникването до началото на плододаването. След пресаждането на разсад плодовете узряват за 70 - 75 дни;
  • много производители на домати отбелязват устойчивостта на сорта към напукване. Плодовете са в състояние да издържат дори на малка градушка на открито;
  • няма точна информация за добива на домат. Дистрибуторите на семена декларират висока производителност на сорта, същата информация се намира и на чужди сайтове. Но много производители говорят за средни или ниски добиви;
  • няма конкретна информация за имунитета на Vater Rein, има само общи фрази за добра устойчивост на основни заболявания;
  • транспортируемостта на плодовете е на средно ниво, но мнозина наричат ​​качеството на съхранение доста добро;
  • начинът на използване е универсален. На първо място, доматите се използват за приготвяне на салати, но са подходящи и за преработка в сокове, сосове, тестени изделия.

Агротехника

Доматите се отглеждат в разсад. Семената се засяват около 50-60 дни преди разсаждането в земята. Между другото, много хора отбелязват, че разсадът изглежда много крехък. Плътност на засаждане - 3, максимум 4 растения на квадратен метър. Втулките трябва да бъдат вързани за опора. Оформете растение в 2 - 3 стъбла. Навременното прищипване и отстраняване на главата помага да се постигне най-добрият добив.Когато се оформят в 1 стъбло, с 2 - 3 клъстера, могат да се отглеждат много големи екземпляри. Необходимо е превантивно пръскане.

Въпреки значителната си възраст, не се знае много за видовете от Ватер Рейн. Зеленчукопроизводителите го съхраняват в колекцията си предимно за невероятно красивите плодове и отличния вкус. Според мнозина културата показва най-добри резултати, когато се отглежда в оранжерии. Ако сте успели да получите истински сорт, тогава винаги можете сами да съберете семена от най-красивия домат.

0 коментари
Прегледи на интертекста
Преглед на всички коментари

Домати

Краставици

Ягода