• Снимки, рецензии, описания, характеристики на сортовете

Сорт цвекло Пабло (F1)

Изглежда, че такъв прост зеленчук като цвекло не може да изненада градинаря. Но специалистите на холандската компания Bejo успяха да направят това, като разработиха нов сорт, наречен Pablo. Това е хибрид, така че когато купувате семена, обърнете внимание на етикетирането на торбичката - тя трябва да има означение F1. Препоръчва се за отглеждане във всички региони на Русия, както и в Молдова и Украйна.

Описание

Листната розетка е изправена, мощна. Листата са със среден размер, овални, поставени на дълъг дръжка. Повърхността е мехурчеста, ръбът е леко вълнообразен. Цветът на плочата е светло зелен с люлякови жилки. Плодовете не са много големи, тежат от 108 до 180 г. Въпреки това, 200-грамови кореноплодни растения също могат да растат. По всички сметки този сорт е пример за идеалната комбинация от форма и цвят на плодовете. Формата на цвеклото е изравнена, заоблена, с диаметър 15 см. Опашката на корена е тънка и дълга. Кожата на Пабло е тънка и гладка, боядисана в тъмно бургундски цвят.

Пулпът е твърд, много нежен и сочен, рубинено червен на цвят. Звъненето почти напълно липсва. Вкусът на сорта е богат, с преобладаване на сладостта. 100 грама от продукта съдържат 11,2% твърди вещества и 8,8% захари. Степен Brix, показваща съотношението на разтворената във вода захароза към течността, е 8,6.

Характеристики

  • Пабло е култура в средния сезон със среден период на узряване от 100 дни. В южните райони прибирането ще се извърши по-рано, след 80 дни, в студените - след 110 - 120;
  • цвеклото е много пластмасово, устойчиво на неблагоприятни метеорологични условия, включително застудявания, затова е идеално за региони със студен климат. Идеален за отглеждане в климатичната зона на централна Русия;
  • оригиналистите твърдят висока устойчивост на стрелба и напукване;
  • отличен имунитет - сортът практически не е изложен на гъбични и вирусни заболявания;
  • висок добив - около 700 c / ha;
  • издържа на транспорт на дълги разстояния;

  • срокът на годност е много дълъг - почти до новата реколта, ако се спазват всички условия. В същото време цвеклото не губи своя вкус и продаваемост;
  • дестинация за хранене. Може да се яде суров, например във витаминни салати, може и да се маринова и консервира.

Характеристики на селскостопанската технология

Хибридът е подходящ за ранно отглеждане. В южните райони семената се засаждат през март. При по-ниски температури датите се изместват към първата половина на май. За да започнат да поникват посевите, температурата на почвата трябва да бъде около + 6 ° C. Можете да засадите култура по разсад. Този метод е особено добър за високорискови земеделски региони. За разсад посадъчният материал се засява около 3 седмици преди планираното засаждане в земята. Преди разсаждането разсадът на Пабло трябва да се втвърди.

Изберете слънчево място за засаждане на цвекло, така че земята да се затопли добре и кореноплодните култури да могат да натрупват повече захари. От почвата за сорта са подходящи глинести или пясъчни глинести, които са много лесни за обработка. На тежки глинести почви кореноплодът ще расте деформиран. Нормата на семената на хектар е от 3000 до 6000 броя.

Грижите са стандартни, включително навременно разхлабване, плевене, задължително поливане и подхранване. Не трябва да се увличате с азотсъдържащи торове, тъй като те могат да се натрупват в пулпата. Най-добрият вариант е фосфорно-калиевите смеси. За превантивни лечения срещу вредители можете да използвате народни средства, например инфузия на дървесна пепел. Не си струва да отлагате почистването, прекарвайте го навреме, в противен случай вкусът и качеството на съхранение могат да намалят.

За да обобщим, може да се каже, че Пабло е невероятно цвекло.Устойчивостта на неблагоприятни условия, отличен добив, транспортируемост и поддържане на качеството го правят перспективен за използване в индустриален мащаб. Непретенциозността и лекотата на грижи го правят да изглежда популярно сред градинарите. Отличен вкус, който е в пъти по-забележителен от другите ранни видове, пригодността за всички видове обработка спечели любовта на домакините.

0 коментари
Прегледи на интертекста
Преглед на всички коментари

Домати

Краставици

Ягода