• Снимки, рецензии, описания, характеристики на сортовете

Сорт цвекло Детройт

Цвеклото е добре познато и уважавано сред градинарите, много от които имат любими и доказани сортове, които се сеят от десетилетия. Те включват Детройт, отглеждан от италиански животновъди и регистриран през 1994 г. През 1997 г. е вписан в Държавния регистър на растенията на Руската федерация за регионите Централен и Далечен Изток. Препоръчва се за отглеждане в градински парцели, в частни и малки ферми. Подходящ за открит терен. Успешно се култивира в Молдова и Украйна.

Описание

Растение със средна височина, с полуизправена розетка, състояща се от малки овални листа, кацнали на дълги резници. Листната пластина е ярко зелена с червено-виолетови антоцианинови жилки. Повърхност с леко забележими мехури, вълнообразност се наблюдава по ръба. Дръжката има червеникаво-лилав оттенък.

Кореноплодът е изравнен, малък, заоблен, без недостатъци. Аксиалният корен е тънък, много къс, червен на цвят. Тегло - 111 - 212 грама. Кожата е гладка, зачервена. Пулпата е плътна и нежна, не съдържа жилави влакна, тъмночервен цвят, без звънене. Добър вкус. 100 г зеленчук съдържа: сухо вещество 17,6 - 20,4%, обща захар 12,3 - 14,2%.

Характеристики

 • Сортът е в средата на сезона - периодът от поникване до техническа зрялост е 82 - 97 дни;
 • узряването настъпва приятелски, добивът от продаваеми продукти е 362 - 692 c / ha, което е с 10 - 88 c / ha по-високо от стандарта Бордо 237;
 • продукцията на продаваеми продукти е на нивото на стандарта - 82 - 91%;
 • цвеклото е устойчиво на цъфтеж и стрелба;
 • културата е пластична, добре се адаптира към климатичните промени;

 • студоустойчивостта позволява Детройт да се култивира в хладни райони, където често се случват леки студове;
 • устойчивостта към болести е добра;
 • перфектно толерира транспорт на дълги разстояния;
 • може да се съхранява дълго време, без да се губи вкус и продаваемост;
 • се отнася до типове таблици, целта е универсална. Суровият зеленчук е добър във витаминните салати, той също е задушен, варен, маринован, консервиран. Сочната пулпа е подходяща за приготвяне на зеленчукови сокове.

Поради отличните си характеристики животновъдите решиха да използват Детройт като основа за създаване на подвид. Новите сортове имат ранно узряване, красиви заоблени корени с гладка повърхност, тъмночервен или бургундски оттенък. Пулпът се използва за готвене и консервиране. Характеристика:

 • Детройт Тъмно червено - с високо съдържание на захари;
 • Детройт 6 Рубидус - расте добре дори в сенчести райони, понася слана;
 • Детройт 2 Неро - Не е склонен към натрупване на нитрати. Съхранява добре.

Агротехника

Можете да отглеждате този сорт цвекло чрез семена или разсад. За отглеждане са отделени слънчеви места. Преди засаждането почвата се прекопава дълбоко и се наторява. Семената се засяват в края на април - началото на май. Дълбочината на засаждане е 2 - 4 см. В хладни райони леглото може да бъде покрито с фолио. Норма на засяване - 1 - 1,5 g / m². Методът за разсад ще ви позволи да спестите от семена и да получите реколта малко по-рано от обикновено. Семената се засяват за разсад в началото на април. Разсадът се засажда в земята след около месец. Схема за кацане:

 • междуредие - поне 20 см, може да се направи повече, за да е удобно да се грижите;
 • между растенията в един ред - около 10 cm.

Докато кореновата култура не се е образувала, тя често се полива. В бъдеще честотата на овлажняване се намалява до 1 път седмично. След поливане почвата трябва да се разхлаби. Торовете трябва да бъдат балансирани. Излишъкът или дефицитът на основни елементи - азот, калий и фосфор - ще се отрази негативно на културата. Мястото за кацане трябва да е добре осветено.

Цвеклото от Детройт може да се нарече обещаваща култура поради високия си добив, лекотата на поддръжка и отличното качество на съхранение. Добрата устойчивост на болести дава възможност да се получи екологичен продукт, тъй като броят на обработките е намален. Изравнените плодове с отличен вкус са оценени в кулинарното изкуство.Устойчивостта на студ позволява отглеждане в по-хладни региони. При извършване на прости агротехнически техники няма да има проблеми с отглеждането на сорта.

1 Коментирайте
Прегледи на интертекста
Преглед на всички коментари
Надежда, Иркутск
$ 9,99 преди 1 месец

Всички съм дълбоко напукан в областта на изхода на листа и 5 други сорта, засети по едно и също време - не. Листната розетка е мощна, кореновата реколта не е голяма в сравнение. Не съм впечатлен.

Домати

Краставици

Ягода