• Снимки, рецензии, описания, характеристики на сортовете

Слива сорт Candy

Има много малко информация за сорта сливи с толкова вкусно име Candy. Той все още не е вписан в Държавния регистър. Известно е, че е създаден от професор Г. А. Курсаков в Мичуринския клон на VOGiS. Според някои съобщения нашата героиня е резултат от кръстосване Рано с Монфор. Културата показва най-добри резултати в Централния регион на Русия (Рязан, Тула, Смоленск, Владимир, Калуга, Москва, Иваново, Брянск).

Описание

Дървото е привлекателно, със средна сила, компактно, високо до 2,5 метра, но не повече от 3. Короната е широка, разперена, с овална форма. Можете да оформите Candy като стандартно или храстово растение, благодарение на което сортът е популярен сред ландшафтните дизайнери. Кората на изправените издънки е кафява със сивкав цвят. Листата са изумрудено зелени, леко набръчкани, повърхността не е космат, краищата са назъбени. Дръжката е обикновена, безцветна. Цветовете на сорта са снежнобяли, малки, обилно цъфтящи.

Плодовете на слива са удължени, със средно тегло 30 грама, най-големите - до 35 - 38 грама. Кожата е тънка, тъмно червено-виолетова или червено-лилава, покрита с тънък слой от синкав восъчен цвят. Пулпът е меденожълт, със зелен цвят. Пулпът е умерено твърд, нежен, сочен. Вкусът е отличен - сладък, напомнящ на мармалад. Резултат на дегустаторите - 5 точки, но презрелите плодове имат сладък вкус. Сокът е безцветен. Камъкът е малък, удължен, плосък. Отделя се от пулпата наполовина. Дръжката е средна, може да има следи от оцветяване на антоцианин.

Сортови характеристики

  • Бонбоните се считат за ранни, реколтата се появява 4 години след засаждането;
  • сливата е ценена заради ранната си зрялост - узрелите плодове могат да се берат от средата на юли, а дори и по-рано в южните райони;
  • за съжаление, узряването не настъпва едновременно, ако плодовете не бъдат отстранени навреме, пулпът бързо ще презрее и има опасност от проливане;
  • добивът на растението е добър - малко дърво може да образува 25 - 30 кг плодове;
  • устойчивостта на замръзване за Централния регион на Русия е достатъчна - дървото може да издържи -20 ° C. За по-хладните райони тази цифра е под средната стойност;
  • сортът има висока устойчивост на основни заболявания на костилковите плодове;
  • транспортируемостта на плодовете не е много добра, срокът на годност е кратък;
  • начинът на използване на сливи е десерт. В естествената си форма плодовете ще донесат много ползи и наслада от вкуса. Те практически не се използват за обработка.

Опрашители

Бонбоните са самоплоден сорт. В двойка с него трябва да се засади подходящ опрашител. Но поради твърде ранния цъфтеж на сорта, има проблем с избора на подходящо растение. Според градинарите ранно цъфтящите бодливи сливи се справят добре със задачата. Побира се от сливите Kolkhoz renklode и Заречна рано.

Засаждане и напускане

Растенията могат да бъдат засадени през есента или пролетта. Основното нещо е да не пропускате крайния срок. Пролетното засаждане ще изисква по-внимателни грижи за дърветата. За слизане се опитайте да изберете най-топлия и слънчев район. Почвата трябва да е рохкава и да има неутрална киселинност. Разстоянието до съседните дървета е най-малко 3 метра. Грижата за сорта не е трудна. Поливането се извършва при необходимост, увеличавайки честотата на влага в сухия сезон. Подрязването, освобождаване на короната от прекомерно удебеляване, се извършва през пролетта, санитарно - според нуждите. Подхранването се извършва по общоприетата схема - азотсъдържащи съединения се въвеждат през пролетта, суперфосфатни съединения през есента. Калиевите торове могат да бъдат заменени чрез добавяне на дървесна пепел.Не забравяйте за превантивното лечение, което повишава устойчивостта към болести. В прохладни райони през зимата коренната зона е изолирана със слой от мулч от 15 - 20 cm.

Бонбоните се ценят сред градинарите заради ранния добив и отличния вкус. Лесно е да се отглежда, компактният му размер идеално ще побере слива във всяка, дори малка градина. Недостатъците са лоша транспортируемост на плодовете и недостатъчното им съхранение. Освен това ще трябва да приберете реколтата своевременно, за да не я загубите.

0 коментари
Прегледи на интертекста
Преглед на всички коментари

Домати

Краставици

Ягода