• Снимки, рецензии, описания, характеристики на сортовете

Рене Госкини

Творенията на френската селекция имат особен чар. Те се различават от другите сортове растения, създадени в други европейски страни, с уникалния си вкус и известна жар. За да се убедите в това, достатъчно е да се запознаете със сорта роза Rene Goscinny. Съзерцанието на този сорт с цветя с весел цвят може да възстанови духовната хармония и да изпълни сърцето с вътрешна светлина.

История на произхода

Роуз Рене Госини бе призната от света през 2005 година. Това е идеята на Meilland. Сортът е кръстен на френския писател и сценарист Рене Госини, който е един от съавторите на комикса Астерикс. Тази култура е спечелила няколко престижни награди през годините. По-специално тя спечели златни медали в Буенос Айрес (Аржентина) и Рим (Италия). Интересно е, че декоративното многогодишно растение получи победа в състезания не толкова заради прекрасната сянка на цветните листенца, колкото заради възхитителния аромат на своите съцветия. Алтернативно име за храста е MEIfrypon.

Описание на сорта

Френската красота е божи дар за естетите. Той е поразителен поради невероятните си големи, чашковидни, единични, умерено двойни цветя, чийто размер във фазата на пълно разкритие варира от 13 до 15 см. Те имат абсолютно зашеметяващ нюанс: мандариново оранжево с бледо розово, сьомга и яркочервено прелива. Броят на венчелистчетата във всяка пъпка е 80 - 90 броя. Цветята на храста се отварят доста бавно, позволявайки на всички, които искат да се насладят на това зрелище, да се насладят на красотата им. След цъфтежа те стават плоски, задържайки се върху растението в тази форма дълго време. Цветният аромат може да се характеризира като интензивен, плодов, предимно кайсиев, с ярки нотки на липов цвят, праскова, грейпфрут и манго. Културата цъфти почти непрекъснато, много изобилно, започвайки през юни, през целия летен сезон и до първите есенни слани. Съцветията остават на храста за дълго време, без да губят своята привлекателност, само леко модифицирайки сянката на венчелистчетата.

Растението образува тънък, силен храст. Правите и силни издънки на декоративното многогодишно растение са плътно покрити с тъмнозелени, големи листа със синкав оттенък, създаващи магически контраст с веселите цветя. Цялата поява на розата на Рене Госини е призната от много производители на цветя като необичайна и безумно привлекателна.

Сортът има добра устойчивост на замръзване и отличен имунитет срещу гъбични заболявания, особено черно петно ​​и брашнеста мана. Вредителите също рядко атакуват растението. Цветята на културата понасят добре валежите. Твърде много топлина може да причини синтероване на цветни листенца, а продължителното излагане на трайно растение на пряка слънчева светлина може да доведе до изгарянето на приказно красивия цвят на отворените пъпки.

Характеристики на селскостопанската технология

Равни, умерено осветени или полусенчести места са подходящи за поставяне на храсти, където няма студени течения, но въпреки това има добра циркулация на въздуха. Не можете да засаждате трайни насаждения в район с високо ниво на подпочвени води, в противен случай растението ще стане жертва на гниене. Културата е взискателна към качеството на почвата, поради което изборът на почва за засаждане на тази роза трябва да бъде внимателно обмислен. Препоръчва се използването на силно плодороден, дрениран субстрат с добра влагоемкост и въздухопропускливост за изпълнение на изразените цели. Идеалният вариант е чернозем или глинеста почва. Ако трябва да засадите елегантна французойка в обикновена градинска почва, не забравяйте да я подобрите, като добавите хумус, торф и минерален тор. Растението трябва да се засажда на открито през пролетта, през месец май. В южните райони е разрешено есенно засаждане на трайни насаждения.

Осигурете на растението редовно поливане. Колкото по-горещо е лятото, толкова повече влага трябва да бъде почвата под розовия храст.Сортът няма добра устойчивост на суша и затова е строго забранено да се оставя земна кома да изсъхне по отношение на него, ако не искате да лишите цветната си градина от френска красота. За обилен и буен цъфтеж храстът се нуждае от своевременно хранене: азот - с пристигането на пролетта и минерал - през лятото. След поливане, два пъти месечно, почвата под растението трябва да се разхлаби и мулчира: за да се предотврати развитието на плевели, да се подобри достъпът на кислород до корените и да се задържи влагата в почвата.

Що се отнася до резитбата, тя се извършва през пролетта и есента, като се отстраняват изсъхналите и твърде тънки издънки. През лятото, за да стимулират цъфтежа, изсъхналите пъпки и избледнелите съцветия се отстраняват навреме от храста. Преди настъпването на студеното време растението трябва да се разлее - по-добре е със суха почва, отколкото с торф. Отгоре храстът е покрит със смърчови клони. Ако вашият домашен любимец е принуден да расте в район със сурова зима, където има малко сняг, може да е необходим специален нетъкан материал за затопляне на розата.

Няма да е излишно да включите превантивното третиране на цветето с разтвори на инсектицид (срещу насекоми) и фунгицид (срещу гъбични и бактериални заболявания) в плана за действие за грижа за многогодишно растение. Такива процедури ще са необходими за целия сезон 2 - 3.

Случаи на употреба

Тази прекрасна роза изглежда страхотно в розови градини, цветни градини, градини и паркове. Включен е в различни градински композиции, засадени в миксбордове и хребети. Като акцентиращо растение, сортът Rene Gossini се извежда на преден план на мястото или се поставя в единични насаждения на фона на зелена морава. Подходящ е и за формиране на групови композиции, както и за проектиране на жив плет. Растенията от този сорт отстрани на градинските пътеки ще бъдат подходящи. Най-изгодните комбинации включват дуети на нашата героиня и клематис, делфиниум, лисица, грозде, флокс. Можете също така да засадите до реколтата лавандула, здравец, лилии, ириси, камбани, декоративен бял лук, растения с чадъри съцветия, мащерка, маруля, маргаритки, маншети, див лук и различни зърнени култури. Ако говорим за цветови комбинации, тогава тази роза е хармонично съчетана с многогодишни и едногодишни растения, които имат жълти, розови, червени, бели, люлякови или лилави съцветия. Вечнозелените култури също не трябва да се отстъпват. Чайният хибрид е приятен за окото в компания с хвойни, туи, джуджета. Освен всичко друго, възхитителните цветя от този сорт се използват за рязане.

0 коментари
Прегледи на интертекста
Преглед на всички коментари

Домати

Краставици

Ягода