• Снимки, рецензии, описания, характеристики на сортовете

Роуз Боинг

Белите хибридни чаени рози се считат за истинска класика и никога не излизат от модата на цветя и градини. В групата отрязани сортове се оценяват предимно растения с безупречно прав крак. Но цветът на розетката също играе важна роля при избора на сорт за букет. Не е тайна, че повечето бели рози все още имат доста изразени нюанси на розово, жълто, шам фъстък. Няма толкова много сортове, които са практически безупречни в своята белота. Повечето производители на рози смятат изящното за стандарт на снежнобялото Лавина, в това отношение е също толкова добро Анастасия... Но разнообразието, което ще бъде обсъдено в тази статия, може да спори с тях в тази номинация. Запознайте се с изящно строгия и елегантен Boeing. Също така е добре, защото се отглежда не само в специални оранжерии и оранжерии, растението се е показало перфектно като градинска култура. Производителите, които го отглеждат, отбелязват надеждността на културата, отличното й здраве и способността да се адаптират към руските зими.

История на създаването

За съжаление не беше възможно да се установи точната дата на представяне на сорта и да се проследи родословието му. Известно е само със сигурност, че елегантната новост се появи благодарение на животновъди от Холандия, които работят за Terra Nigra Holding B.V., разположена в Куделщарт. Необичайното име Boeing най-вероятно получи заради ясните и строги форми на цветя и блестящия бял цвят, които отразяват външния вид на снежнобялата подложка със същото име. Или може би това се дължи на интересната форма на розовата пъпка, която в самото начало на разкритието прилича на самолетна турбина.

Описание

Растението има добра жизненост. Храстите са доста високи, изправени, мощни, високи около 80 - 120 см. Короната на Боинг не е твърде разтегната, обикновено ширината му е около 70 см, но в зависимост от височината може да нарасне до 90 см. прави, силни, дълги ... Бодлите са със среден размер, червеникави, много редки, понякога дори липсват. Листата са добри. Листата са средно големи и големи, нечетно-перисти, овално-удължени плочи, със слабо изразен връх. Повърхността на плочата е слабо блестяща или матова. Като правило, всяка издънка гордо носи само едно цвете, но понякога може да образува малко съцветие.

Пъпката е много грациозна, класическа чашеобразна, висока и плътна. Цветето се отваря постепенно. Венчелистчетата са големи, с широко вълнообразни ръбове, огънати назад, често образуващи остри ъгли. Розетката има класическа форма за хибриден тип чай, с висок конусовиден център. В етапа на пълно разтваряне той се превръща в чаша. Розата е доста голяма, диаметърът й обикновено е 10 - 12 см, понякога 14 - 15 см. Но розетите, събрани в съцветия, имат по-малък диаметър. Цветето е обемно, плътно двойно, състои се от повече от 55 венчелистчета. Цветовете на Boeing се считат за едни от най-добрите бели рози. Много хора наричат ​​белия цвят на венчелистчетата ослепителен, ярък и дори студен. Но при пълно разтваряне все още можете да забележите фини топли кремообразни нюанси в средата на изхода.

Период на цъфтеж

Елегантният Боинг принадлежи към повторно цъфтящите видове. Той образува пъпки през целия сезон. Цъфтежът започва през юни, завършва през октомври, с пристигането на постоянно студено време. Според наблюденията на розопроизводителите първата вълна на цъфтежа е едроцветна, през втората, особено в жегата, се образуват по-малки цветя, но по-близо до есента отново се появяват едроцветни цветя и цветът става просто ослепителен. Цветята издържат доста дълго време, те са в състояние да запазят декоративност в продължение на две седмици или дори повече. Както забелязаха производителите на рози, трайните насаждения могат да покажат обилен цъфтеж, но за да се поддържа високо ниво на образуване на пъпки, е необходимо да се отстраняват избледнелите гнезда навреме и да се подхранват в момента, когато процесът на образуване на пъпки забележимо е намалял.Ароматът на роза не се изразява, но е много приятен.

Характеристики

  • Здравият разсад на Боинг, засаден през пролетта, е в състояние да зарадва с цъфтежа още през юли;
  • оригиналите декларират добра устойчивост на замръзване. Растението зимува добре в USDA зона 6 (според системата, приета от Министерството на земеделието на САЩ), когато температурите се поддържат между -20,6 ° C и -23,3 ° C. Някои източници сочат, че нашият герой може да устои на студове при -30 ° C. Според наблюденията на производителите на цветя културата зимува без видими щети в петата, четвъртата и дори третата зона на USDA. Вярно е, че при неблагоприятни условия не може да се мине без надежден подслон, особено при безснежни зими;
  • имунитетът е много висок. Boeing има отлична устойчивост на основни болести по културите като черно петно ​​и брашнеста мана. Дори в неблагоприятни години устойчивите растения практически не боледуват. Но все пак има информация, че първоначално слабите разсад са податливи на болести, особено на черно петно. От вредителите най-често притеснен за розата е бронзът, привлечен от сладникавия аромат;
  • слънцето в централна Русия, сортът издържа добре, но венчелистчетата страдат от яркото южно слънце;
  • Boeing толерира добре дъждовете. Кратък дъждовен период не влияе особено на декоративния ефект на цветето, само отделни розетки могат да изгният. Но белият цвят е много капризен, поради което по време на период на висока влажност нежните листенца се оцветяват. Ето защо, ако сортът е предназначен за рязане, той се отглежда изключително в оранжерии;
  • реколтата се отглежда като отсечена култура. Във ваза дълъг крак и висока снежнобяла пъпка изглеждат невероятно елегантно. При разрязване розата не губи свежестта си за около две седмици.

Агротехника

Опитните производители на рози смятат пролетта за най-благоприятния период за засаждане на сортове Боинг. Растението ще има достатъчно време да пусне корени и да стане по-силно преди предстоящата зима. За да може кралицата на цветята да демонстрира добър растеж и висока декоративност, се избира слънчево, леко проветриво място. Но видът не обича течения. Низините, районите с тежки глинести и прекомерно влагопоглъщащи почви не са подходящи. Поливането е умерено, но достатъчно, за да поддържа почвата леко влажна, но не подгизнала. Разрохкването на почвата ще помогне да се отървете от плевелите и да поддържате обмяната на въздух в корените. В горещия период е препоръчително да поливате розата вечер или рано сутрин. Използвайте леко затоплена вода. Мулчирането ще ви помогне да поддържате почвата умерено влажна. В останалото селскостопанската технология съвпада с основните етапи на грижа за реколтата като цяло. Подхранването се извършва по стандартната схема - азот през пролетта, фосфорно-калиеви торове през периода на цъфтеж. Основната резитба се извършва през пролетта.

Boeing пленява с големите си снежнобяли цветя и лек, ненатрапчив аромат. Този сорт е в постоянно търсене сред цветарите, които правят букети и цветни аранжировки за тържества. В градината снежнобяло може да се отглежда в съвместни насаждения, където ще балансира прекомерната яркост на някои видове. В летните жеги ъгълът за отдих, декориран със снежнобял сорт, ще даде усещане за прохлада. Нашият герой изглежда добре на цветна леха, в миксбордъри, под формата на голяма граница.

Отглеждането на боинг е лесно, растението е доста непретенциозно, но основните земеделски техники трябва да се следват стриктно. Цветярите от Централния регион на Русия се влюбиха в тази роза заради добрата й устойчивост на замръзване и основни болести на културата.

0 коментари
Прегледи на интертекста
Преглед на всички коментари

Домати

Краставици

Ягода