• Снимки, рецензии, описания, характеристики на сортовете

Репичка сорт Жара

Топлината е стара ранно узряваща репичка. Получено от персонала на експерименталната станция по градинарство и зеленчукопроизводство „Витенская“ на името на В.И. IV Michurin от Литовския изследователски институт по земеделие. Въведен в държавния регистър на Руската федерация през 1956 г. Одобрен за отглеждане в цяла Русия. Подходящ за отглеждане в открит и защитен терен.

Репичка сорт Жара

Периодът от поникването до прибирането на реколтата е само 18 - 20 дни.

Кореноплодните репички Heat са гладки, кръгли и кръгло-овални по форма, средни по размер, с тегло 17 - 25 грама. Кожата е гладка, тънка (0,5 мм дебела), червено-малинов цвят. Пулпът е твърд, нежен и сочен, бял или бяло-розов.

Листната розетка е разперена, рохкава, включва 5 - 7 листа. Листата са сивозелени. Листните дръжки с антоцианин цъфтят. Теглото на листата е 23 - 26% от теглото на цялото растение. Кореновата култура се потапя в земята с 2/3 и се изважда лесно.

Производителност 2 - 2,8 кг / кв. метър. Търгуемостта при отглеждане в оранжерии достига 98%, на открито поради поражението на зелева муха - 37 - 39%.

Репичка сорт Жара

Сорт за трапеза, със средно пикантен леко сладникав вкус. Химичният състав на кореноплодните култури е както следва: сухо вещество 5 - 6%, захари - 1,4%, аскорбинова киселина 21 - 29 mg / 100 g.

Репичката Жара се характеризира с висока производителност, устойчивост на топлина и студ и може да се използва за отглеждане в Урал и Сибир.

Плюсове на сорта: ранна зрялост, евтин семенен материал, висок вкус.

6 коментари
Прегледи на интертекста
Преглед на всички коментари
Марина, Украйна, Одеса
преди 3 години

Опитахме се да отглеждаме такава репичка. Наистина, много ранен сорт. Въпреки че по някаква причина не получихме кръгли кореноплодни растения. В по-голямата си част те бяха яйцевидни, с дебели и много окосмени дълги опашки. Често окосмеността се разпростира върху самия плод. Но ако всичко това се почисти, забележително нежната, с малко пикантна пикантност и горчивина, репичките от марулята на масата тръгна с гръм и трясък. Но ако не са имали време да го изядат след една седмица, вътре в плодовете се образуват кухини и краищата стават дървесно-влакнести. Но топлината се характеризира с любезно узряване, особено с ранното си засяване под филм. Плюсът е, че може да се къса в един ред, освобождавайки лехите - размерът на всяка репичка се вижда ясно, особено след поливане, по изпъкналата от земята част. Тоест, заключението е, че Heat е по-подходящ за продажба. Ако сеете за себе си, тогава малко по малко, тъй като бързо губи вкуса си и остарява.

Надежда, Саратов
преди 3 години

Много обичам тази репичка заради сочните й корени. Сортът има приятен вкус. Узрява много рано. Леглата ми никога не са пълни без "Heat". Веднага след като първото слънце загрее земята, аз го засаждам в земята и през нощта го покривам с филм. Расте доста бързо, изисква много поливане, за да не се появи горчивина във вкуса.
Листата от този сорт са малки, плодовете по принцип също са малки, но много плътни, сочни, наситени. Перфектен за салати и чиста храна. След като първата коренова култура е готова за консумация, засаждам друго легло. Докато ядем първата, втората узрява. И така до 4 пъти през лятото. Но по време на екстремни горещини той не расте, тъй като няма достатъчно влага и поливането през деня го изгаря.

Константин, Москва
преди 3 години

Името на сорта напълно съответства на резултата. Един от малкото сортове. които растат добре през следващия ден. Никога не съм виждал жегата да влиза в стрелата. При правилно поливане - с утаена вода - плодовете растат кръгли и много сочни, без горчивина. Подходящ за сеитба преди зимата. Расте на всякаква почва, най-важното е да не се прекалява с тор, особено фосфор-калий.За ранните салати са подходящи само млади, светлозелени листа, старите са покрити с „тръни“ и стават жилави. Лошо се съхранява, така че не препоръчвам да се сее топлина в големи количества, само въз основа на това колко можете да ядете. Вероятно много добра за продажба.

Антонина, ул. Краснодарски край Спокоен
преди 3 години

Тази репичка наистина има голяма, рошава опашка. Кореновият зеленчук е много вкусен, не воднист, леко горчив. Празни почти няма, просто трябва да ги издърпате навреме. През сухо лято е задължително да се полива и то не следобед, а вечер или рано сутрин. Когато разкъсам репичка, се опитвам да я изтъня. Кореноплодът гледа от земята и можете да определите кой да извадите днес и да оставите съседния за утре. Репичка топлина е първият пролетен зеленчук, от който правим салата, или просто я ядем цяла. Не обелваме кората, има много витамини.

Капитолина, Ивановско
Преди 2 години

Дълго време не успях да се „сприятеля” с репички. И с всякакъв вид, и с топлина също. Засадено през април, май и по-късно. Но изворите в Ивановска област винаги са толкова студени и неудобни, че репичките се провалят. Пониква доста добре, но след това растежът му спира, той дълго време седи в земята и накрая се втвърдява или отива в стрелата. Сега сея само в оранжерията и дори я покривам отгоре с филм в началото. Само при тези условия репичките се развиват нормално, няма забавяне на растежа и добивът е добър. Харесвам вкуса, защото не е много пикантен, приятен. От недостатъците - не лъже, дори ако се съхранява в найлонов плик в хладилника.

Юрий, Санкт Петербург
Преди 2 години

Отглеждам този сорт за втора година. Репичките са големи и вкусни. В нашия регион той не узрява толкова бързо, за 30-35 дни. За да растат растенията по-бързо, разстилам прясно нарязано сено върху градинското легло. Помага много. С тази нарастваща технология всъщност получавам три реколти на сезон. Единственият недостатък е, че тази репичка не може да се съхранява дълго време. Затова се опитвам да го откъсна от градината при необходимост (докато се появи цветното стъбло) и да засея ново на свободното място. По този начин процесът не се прекъсва. Вкусът е за похвала.

Домати

Краставици

Ягода