• Снимки, рецензии, описания, характеристики на сортовете

Сорт репички Celeste (F1)

Холандските животновъди отдавна радват градинарите с успешни хибриди от различни зеленчуци. За любителите на репичките те са разработили много интересен сорт - Celeste. Той е хибрид от първо поколение, което означава, че е надарен с най-добрите характеристики на своите родители. Жалбоподателят е Enza Zaden Beheer B.V. Вписан е в Държавния регистър през 2009 г. и е одобрен за отглеждане във всички региони на Русия. Проектиран за лични спомагателни парцели.

Външен вид

Растението има ниско изправена листна розетка, което го прави компактен. Листната плоча е обратнояйцевидна, сиво-зелена на цвят. Дръжката има слабо оцветяване на антоцианина. Кореновата култура има красива заоблена форма, кръгла глава и характерна тънка опашка. Диаметърът на зрелия плод е 5 см. Средното тегло е 18 - 23 грама. Кожата е лъскава, оцветена в яркочервено. Пулпът е бял, стегнат, но сочен и нежен. Вкусовите качества са отлични, със слабо изразена пикантност, която не разваля вкуса, а по-скоро му придава пикантност. Благодарение на това репичките са идеални за витаминни салати, които са чудесни в комбинация с други продукти.

Характеристики

  • Селесте узрява средно рано. От момента на появата на приятелски издънки до периода на прибиране на реколтата изминават 23 - 25 дни. Поради бързото узряване могат да се получат няколко реколти чрез сеитба на семена до август;
  • семената показват отлична кълняемост, кореноплодните узряват заедно;
  • расте добре на открито и затворено място. В отопляеми оранжерии тази култура може да се отглежда през цялата година;

  • добивът на сорта е много добър - 1,5 - 1,7 кг / м2. Показва най-добрите резултати на закрито;
  • културата е неизискваща към осветление, което дава допълнително предимство в началото на пролетта и есента, когато дневните часове все още не са достатъчно дълги;
  • особено устойчиви на цъфтеж и стрелба;
  • пластмаса, устойчива на температурни промени, се справя добре с топлината;
  • има отличен имунитет срещу много гъбични и вирусни инфекции, не е податлив на пероноспороза;
  • перфектно издържа на транспорт на големи разстояния;
  • при спазване на стандартите за съхранение, репичките могат да се съхраняват дълго време, без да губят своето представяне и вкус.

Характеристики на селскостопанската технология

На закрито семената на Celeste се засяват през първата декада на март. Отворен един месец по-късно. Дълбочината на засяване на семето е 1 - 2 см. Отчитайки компактността, междуредовите разстояния се поставят на разстояние 6 - 8 см, а семената се разстилат на всеки 5 см. Ако засаждането се окаже удебелено, след появата на разсад, той трябва да бъде изтънен.

Поддръжката на засаждането не се различава особено от стандартните селскостопански техники. Но разбира се има някои изключения. Например поливане. То трябва да бъде навременно, но не прекомерно, в противен случай сортът може да претърпи гнилостни заболявания. Също така трябва да отдадете предпочитание на леки почви, които са били оплодени предварително. Избягвайте засаждането на тежки или солени почви. За да се получи добра реколта, е важно да се спазва сеитбообращението. Качеството и количеството на репичките ще се влошат значително, ако използвате парцели за засаждане, където преди са растяли кръстоцветни, зеле или цвекло. Най-добрите предшественици са бобовите растения, картофите и доматите. Трябва да се вземат превантивни мерки срещу листни въшки и кръстоцветни бълхи.

Обобщавайки, можем да кажем, че тази прекрасна репичка има много положителни характеристики. Сред тях са отлични добиви с доста лесна поддръжка, способност за събиране на висококачествена реколта няколко пъти поради кратък период на узряване.Celeste има отлично представяне, отличен транспорт и съхранение, което заинтересува фермерите.

Но има и слабост. Той се изразява в стриктно спазване на правилния график за поливане. Ако сортът расте в суха почва, вкусът и качеството на пулпата ще намалеят и ще предизвикат разочарование. Кореновите зеленчуци ще бъдат малки и твърди, с явен превес на горчивината. При прекалено влажни почви не могат да се избегнат гнилостни заболявания.

0 коментари
Прегледи на интертекста
Преглед на всички коментари

Домати

Краставици

Ягода