• Снимки, рецензии, описания, характеристики на сортовете

Репички сорт Рондар (F1)

Рондар е хибрид на ранозрееща репичка. Отгледан в Холандия от животновъди на компанията Syngenta Seeds B.V. Включен в държавния регистър на Руската федерация през 2002 г. Одобрен за отглеждане в цяла Русия. Подходящ за сеитба през ранна пролет и късна есен.

Репички сорт Рондар

Вегетационният период на ряпата Рондар е 18 - 25 дни.

Гнездото за листа е полуизправено. Листата са сиво-зелени на цвят, обратнояйцевидни със заоблен връх. Дръжките са антоцианин. Листният апарат е къс, така че сеитбата може да се извършва в касети.

Кореноплодните култури са яркочервени, сферични, с интензивен блясък, 3 см в диаметър, с тегло до 30 грама. Пулпът е бял, сочен, нежен, не се лющи дълго време. Кореноплодните култури са устойчиви на напукване; при израстване те приемат яйцевидна форма и в сърцевината се появяват малки кухини. Производителност - до 1 кг на квадратен метър.

Репички сорт Рондар

Тази ряпа е предназначена за прясна консумация.

Стойността на сорта Rondar: студоустойчивост, високи вкусови свойства на продуктите, приятелско образуване на кореноплодни култури, устойчивост на стрелба и пожълтяване на върховете, изравнени кореноплодни растения.

2 коментари
Прегледи на интертекста
Преглед на всички коментари
Марина, Украйна, Одеса
преди 3 години

След като оцених добивите от холандски сортове други зеленчуци, бях любопитен дали Rondar F1 е толкова добър. И по какво се различава от нашите репички освен цената на семената. Не бях разочарован от придобиването. Рондар е ултраранно узряване, вярно е. Листата не растат, всички сокове отиват направо в кореновата култура, която пълзи, закръглявайки се, от земята, като червена мома от подземието. 20 дни е истинска истина, но не от момента на сеитбата, а от покълването. Репичките растат спретнати, сякаш на кирка, без дълги и дебели опашки на плъхове. И вкусът е отличен, няма допълнителна остра и горчивина, изстискваща сълзи.

Елена, Самара
преди 3 години

Там, където живея, климатът за отглеждане на репички е напълно неблагоприятен - пролетта е много кратка и ние практически нямаме време репичките да растат и узреят. Затова пролетна ряпа е деликатес за нашето семейство. Мислех да не засявам репички изобщо през пролетта, но преди няколко години попаднах на семената от сорта Рондар - реших отново да рискувам, особено след като наистина се доверявам на компанията на Syngenta, която отглежда този сорт. Радвам се, че не сбърках: репичката рано узрява и при моите условия успява да расте, освен това реколтата узрява приятелски, тоест всички корени могат да бъдат събрани от градината за 2-3 дни. В същото време корените са еднакви и с еднакъв размер, вкусът на репичките е отличен - пулпата е хрупкава, сочна с приятна горчивина, няма кухини. Поради ранната зрялост вредителите нямат време да развалят репичките и това, което ме зарадва особено, е, че Рондар се развива добре в оранжерия или оранжерия (розетката от листа е малка, узрява бързо - не пречи на никого) .

Домати

Краставици

Ягода