• Снимки, рецензии, описания, характеристики на сортовете

Сорт репички Ранно червен

Ранното червено е стара, но все още популярна ранно узряваща репичка. Отгледано от служители на N.N. Тимофеева (Москва). Включен в държавния регистър на Руската федерация през 1978 г. Зониран в цяла Русия.

Кълняемостта на семената е висока. От появата на пълни издънки до първата реколта минават 20 - 25 дни.

Сорт репички Ранно червен

Листната розетка е компактна, леко облистена.

Кореноплодните култури са заоблени, тъмночервени на цвят, с тегло 20 - 30 грама, с диаметър 2,5 - 5 см. Кожата е гладка. Пулпът е плътен, сочен, стъклен, бял на цвят, без горчивина. Търговски добив - до 1,6 кг / кв. метър.

Репички Ранно червеният добре образува кореноплодна култура на почви с различно плодородие, в условия на високи температури и дълги дни. Характеризира се с устойчивост на ранно стъбло. Устойчивостта на заболяванията е относителна.

Сорт за употреба на маса, има леко остър вкус. Не губи вкуса и пазарните си свойства при продължително съхранение.

Стойност на сорта: висок добив, ранна зрялост, устойчивост на неблагоприятни условия и цъфтеж.

6 коментари
Прегледи на интертекста
Преглед на всички коментари
Антонина, Желти Води, Украйна
преди 3 години

Колкото и да се опитвах да засадя ранната червена ряпа през пролетта, рано, така и не успях. Той идва, разбира се, добре. Но щом стане повече или по-малко топло, листата се бият от мушица и след няколко дни репичките изчезват. Не искам да използвам химия и пепелта, която поръсих върху разсада, не даде правилния резултат. Но се приспособих към засаждането на репички през есента, когато след прибиране на реколтата от лук и чесън има свободно място. Опитвам се да сея рядко и ако се получи плътно след входовете, пробивам без жал. Знам, че ще има само полза. В багажника, може да се каже, почти не отива. Засаждам около края на август, а в края на октомври и ноември вече получавам пълноценна репичка. Вкусът е отличен, презентацията също е плътна, сочна. Като цяло е удоволствие.

Нели Ижевск
преди 2 дни

Преди това имаше и мушица, тя започна да се поръсва с горчица на прах, люта червена люта чушка или чили.

Людмила, Луга
преди 3 години

Репичка Ранно червено растение постоянно. И през пролетта в оранжерията до основните култури, а в края на лятото на свободни лехи. Приятелски дава реколтата и то какво! Наистина обичам тези красиви репички - гладки, ярки, червени! Кореновият зеленчук е много хрупкав и сочен. Но растенията се нуждаят от поливане и изтъняване, за да получат голяма реколта. Той реагира добре на хранене с урея за набор от зелена маса и активен растеж. Опитах се да събера семената си и да ги засадя на микрозелени през зимата. Се случи!
При готвенето, освен за красиви и сочни салати, го използвам за печене цели с олио и подправки. Страхотен вкус и необичайна гарнитура.
Мога спокойно да препоръчам този сорт дори на начинаещи.

Ярослав, Шостка, Украйна
преди 3 години

Отглеждам тази ряпа изключително в оранжерия. Засаждането започва в средата на март, преди това се подготвям и започвам да отоплявам оранжерията, за да затопля земята. Буквално след месец вече можете да ядете репички, няма горчивина и най-важното е, че листни въшки и бълхи не атакуват, подобно на други подобни видове репички. Но за да съм сигурен, го обработвам с обикновена пепел, за да няма вредители като горна превръзка. Не забравяйте да разреждате навреме, защото може да потъне и да издържи без вкусни плодове. Земята е предимно пясъчна, без примеси на черна почва. Уредих капково напояване, но не изисква много. Може да се съхранява в хладилник до 2 седмици, не става летаргичен и сух.

Елена, Джанкой
Преди 2 години

Въпреки че се появиха много нови сортове, но това сажди всеки сезон.Тук пролетта идва рано, затова я засявам в средата на март под филм, само по билото правя малка страна. Това е с цел да премахнете филма през деня и да го покриете през нощта. Но всичко зависи от времето. По принцип не използвам химия, но когато се появи бълха, я напръсквам с разтвор на амоняк и я поръсвам с дървесна пепел. Този метод също успява да спаси реколтата. Репичката е вкусна, сочна, без кухини вътре и не отива в цвят за много дълго време. Засаждам на масата си пресен и пъстър зеленчук през есента - през октомври, ноември.

Антонина, ул. Краснодарски край Спокоен
Преди 2 години

В моята градина винаги има легло с този сорт. Покълването на репички е добро. Освен това не изисква много поддръжка. Основното нещо е да пробиете навреме, така че да не е дебело, и да отровите мушката. Не знам защо пепелта не ти е помогнала, Антонина, но аз постоянно използвам това лекарство и не само върху репички, но и върху зеле. Докато всичко беше наред, мушицата изчезна. Тази година вече сме сели, сега ще изчакаме издънките. Да, аз също постоянно сменям мястото, опитвам се да не засаждам на едно и също. Ранната червена ряпа дава добра реколта, има слаба горчивина, която е много приятна, а не водниста и вкусна във всяка пролетна салата.

Домати

Краставици

Ягода