• Снимки, рецензии, описания, характеристики на сортовете

Френска закуска от репички

Френският сорт за закуска, с толкова изтънчено име, изобщо не е чужда репичка, както може да изглежда на пръв поглед, а домашна. Изнесена е от учени от изследователската и производствена компания "Руски семена". Датата на регистрация на заявлението е 2001 г., а от 2003 г., след като е преминала държавни тестове, е вписана в Държавния регистър на развъдните постижения на Руската федерация. Одобрен за отглеждане във всички региони на Русия. Препоръчва се за градински парцели, домашни градини и малки ферми.

Външен вид

Гнездото за листа е полуизправено. Листата са полуяйцевидни, жълтеникаво-зелени. Повърхността е средно мъхеста. Дръжката има антоцианиново оцветяване. Кореновата култура е удължена, удължено-цилиндрична, с плоска глава. Дължина 6 - 8 см, обиколка 2 - 2,5 см, тегло 12 г. Кожата е ярко червено-пурпурна, върхът е бял. Целулозата от репички е умерено плътна, но сочна, с приятен сладникав вкус, хрупкава. Вкусът на сорта се оценява като отличен.

Характеристики

  • Френската закуска принадлежи към ранното узряване - от момента на пълно поникване до прибиране на реколтата, изминават 20 - 25 дни. Бързото узряване ви позволява да получавате няколко реколти на сезон;
  • среден добив - 1,3 кг / квадратен метър. Най-доброто представяне може да се постигне на закрито;
  • има отлична устойчивост на стрелба;

  • устойчивостта към болести е висока;
  • понася добре спада на температурата;
  • ряпата има отлично представяне, понася добре транспортирането и се съхранява дълго време;
  • яде се пресен, много добър в салати.

Характеристики на селскостопанската технология

Схема на засаждане: междуредово разстояние 10 см, разстояние между растенията - 6 - 7 см. Ако културите се оказаха удебелени, трябва да се изтънят. Първата сеитба може да се извърши в края на март, но лехите трябва да бъдат покрити през нощта с оранжерии със светло фолио, за да се предпазят от възможна слана. Видът не обича много азот в почвата. Графикът за поливане трябва да се спазва стриктно, но без фанатизъм. В прекалено влажни и пресушени почви сортът няма да покаже своите възможности. Също така, растението предпочита добре осветени места. При засенчване листната розетка ще се разтегне и кореноплодът ще се свие.

Предимства и недостатъци

Френската закуска с репички несъмнено има много положителни качества, които са направили културата популярна сред градинарите. Може да се използва в плътно прилепване, което спестява много място. Добрата устойчивост на метеорологични промени и болести улеснява грижите. Кратък вегетационен период ви позволява да получавате повече от една реколта на сезон. И ако отглеждате сорта на закрито, тогава зеленчукът ще бъде на масата през цялата година. Отлична продаваемост, транспортируемост и дълго съхранение - тази комбинация винаги е от интерес за градинарите и фермерите, които отглеждат зеленчуци за продажба.

Недостатъците на сорта са относителни. Ако спазвате режима на поливане и извършвате профилактика срещу вредители (кръстоцветни бълхи и листни въшки), тогава няма да има проблеми с отглеждането на репички.

4 коментари
Прегледи на интертекста
Преглед на всички коментари
Марина, Одеса, Украйна
Преди 2 години

Познавам френски репички за закуска от около пет години. Засяваме го възможно най-рано, веднага щом земята след зимата изсъхне достатъчно, за да оправи легло. И ние с нетърпение очакваме първите витамини.В този сорт изобщо няма горчивина и пикантност, можете спокойно да изплакнете и да хрускате без хляб и сол, наслаждавайки се на сочната сладникава наслада. Дори листата на френската закуска нямат горчивина и те също отиват на първите салати. Тази репичка расте повече на дължина, отколкото на ширина. Ако почвата не е достатъчно рохкава, можете да берете с усукани пигтейли и част от плодовете, извити по-близо до корените.

Наташа, Татарстан, Заинск
Преди 2 години

Един от любимите ми сортове заради удължените плодове. Засаждам го в оранжерия и винаги очаквам с нетърпение първата реколта, след зимата бих предпочел пресни плодове! Узрява бързо, плодовете са сочни и сладки. Всичко влиза в салатата - както върховете, така и корените. Става по-топло - засаждам на открити площи. Лошото време за този сорт не е проблем, то е издръжливо. Стрелецът не дава практически. И след изскубване от градината, той дълго време запазва свежия си вид.

Татяна, Санкт Петербург
Преди 2 години

Вкусна репичка. Първият път винаги го слагам в оранжерия, за да мога да го ям бързо. Плодовете са сладки, а не горчиви. Можете да ядете в салата, или можете)
Непретенциозно е в отглеждането, основното е да се полива и събира навреме. През сезона го засявам 5 - 6 пъти, с разлика от седмица-две, за да узрее постепенно и да не надраства.

Херсон
Преди 2 години

От дълго време отглеждам френска репичка в дома си в Херсон. Много добър сорт. Той узрява един от първите и е много добър на вкус - сочна, нежна пулпа. Ако вземате проби през ден и не го оставяте да презрее, това е един от най-добрите сортове репички. Е, как всички те не понасят липсата на влага в почвата. Използвам капково напояване през ден. В този случай се консумира малък обем вода и тя пада точно както е предвидено.

Домати

Краставици

Ягода