• Снимки, рецензии, описания, характеристики на сортовете

Репички сорт Cherriet (F1)

Чериет е хибрид на ранозрееща репичка от японска селекция. Получава се от служители на Sakata Seed Corporation, Йокохама. Добавен към държавния регистър на сортовете на Руската федерация през 2007 г. Одобрен за отглеждане в цяла Русия. Проектиран за отглеждане на открито и защитено място на лични спомагателни парцели.

Репички сорт Cherriet

Поради устойчивостта на тази репичка към цъфтеж (изстрелване), тя може да се използва като целогодишна култура. Но най-добре се проявява през есента в умерен климат.

Сеитбата на открито може да се извърши от ранна пролет. Периодът от появата на масови издънки до настъпването на техническа зрялост е само 18 - 20 дни.

Листната розетка е полуизправена, къса и издръжлива. Листата са тесни, обратнояйцевидни, сиво-зелени на цвят. Дръжка със силен антоцианинов цъфтеж.

Кореноплодните култури са изравнени, големи (3 - 6 см в диаметър), заоблени с изпъкнала глава, наситено червен цвят. Пулпът е бял, нежен, сочен, хрупкав, без горчивина. Масата на търговски кореноплодни растения е 25 - 30 грама. Производителност 2,5 - 3,5 кг / кв. метър.

Репичката Cherryet се характеризира със своята устойчивост на образуване на празнини. Дори кореноплодни растения, които не са събрани навреме, не образуват кухини и не губят влага.

Трапезен сорт, с леко пикантен вкус. Вкусът е отличен. Събраната реколта запазва представянето си за дълго време.

Предимства на хибрида Cherryet: корените не се лющет дълго време, високи вкусови свойства, устойчивост на издънки, гъвкавост, ранна зрялост, висок добив, огромен брой положителни отзиви от градинарите.

1 Коментирайте
Прегледи на интертекста
Преглед на всички коментари
Вова, Минск
Преди 2 години

Експериментирах с този хибрид тази година и бях доволен от добива. Разбира се, както пише в описанието, не получих 3 кг корени, но репичките наистина растат големи с добро поливане. Ако кореновата култура се отреже, тогава няма празнота, както е при много сортове, много сочни на вкус, има средна горчивина. Що се отнася до бързото узряване на 18 дни, аз имам средно 30 дни, а репичките са 4-5 см. Но корените след 18 дни бяха 1-2 см. Първото засаждане се извършва дори при леки студове в оранжерия, където температурата е подходяща. След затопляне на открито. Не кацнах през лятото, така че не мога да кажа нищо за стрелба.

Домати

Краставици

Ягода