• Снимки, рецензии, описания, характеристики на сортовете

Репичка сорт 18 дни

През пролетта, когато на организма толкова липсват живи витамини, един ранен зеленчук, репичка, помага много. Един от най-популярните представители на този вид е сорт с необичайно име в продължение на 18 дни, чиито създатели са два домашни селскостопански комплекса наведнъж: ЗАО Научно-производствена компания "Руски семена" и Държавна научна институция Севернокавказка зеленчукова експериментална станция ВНИИСОК. Годината на включване в Държавния регистър е 2003 г., допускането за отглеждане е достъпно във всички региони на Русия. Предназначен за градински парцели, домашни градини и малки ферми.

Външен вид

Гнездото за листа е полуизправено. Листата са обратнояйцевидни, жълтеникаво-зелени на цвят. Повърхността е средно мъхеста. Дръжката има червено-лилав оттенък, което показва наличието на антоцианини в нея. Коренова култура, необичайна за културата, удължено-цилиндрична форма с изпъкнала глава, диаметър 1,5 - 2 см. Цветът на репичката е розово-червен, върхът е бял. Средно тегло - 17 - 20 г. Пулпът е бял, плътна консистенция, но сочен и нежен. Вкусът е отличен - сладък, леко пикантен.

Характеристики

  • „18 дни“ - ултраранно узряване, което всъщност казва името му. Периодът от пълно поникване до прибиране на реколтата е само 16 - 22 дни. На закрито, съответно, реколтата узрява по-рано, на открито - няколко дни по-късно. Ранната зрялост на реколтата ви позволява да получавате няколко реколти на сезон, ако сеете семена на всеки 2 седмици.

  • Културата е известна със своето приятелско узряване и има висока продаваемост. Добивът е висок - 2,3 кг на 1 квадратен метър.
  • Устойчив е на цъфтеж, тоест не пуска стрела със семена, какъвто често е случаят с други сортове.
  • Сортът е устойчив на климатични промени - понижаване или по-високи температури. Разсадът може да издържи на студове до -2 ° C.
  • Има добър имунитет.

Сеитбата се извършва от 20 април до 30 август. Дълбочината на засяване е 1 - 2 см. Моделът на засаждане е 7 × 9 см. По отношение на грижите има някои нюанси:

  • за ранна пролетна сеитба в хладни райони може да се изгради филмов заслон над леглото, който след това лесно да се премахне по всяко време;
  • ранният период на узряване на репички дава възможност да се направи без допълнително торене по време на отглеждането, но посадъчният материал трябва да се засажда само в предварително подготвена и добре оплодена почва;
  • при недостатъчно поливане, пикантността ще преобладава във вкуса, а месото ще стане донякъде сухо;
  • сортът е придирчив към осветлението. При неговата липса листната розетка ще бъде удължена, а корените ще са малки.

Ако спазвате всички правила на селскостопанската технология, тогава репичките в продължение на 18 дни ще ви зарадват с бързо узряване и голяма реколта от кореноплодни култури с отличен вкус, които могат да се консумират пресни.

2 коментари
Прегледи на интертекста
Преглед на всички коментари
Елена, Киев
Преди 2 години

Сортът е избран заради изключителната си ранна зрялост - за да получите репичките си през пролетта, гарантирано, без химикали. Сея в началото на май в лехите, които приготвям от есента - смес от черна почва и пясък - за разрохкване на почвата. Семената са малки, така че най-трудното е да се разпространяват равномерно и да не се засаждат твърде дълбоко. Затова сея на върха на градината и отново я поръсвам с топла почва от съседната - това ми гарантира реколта. През пролетта в почвата все още има достатъчно влага, рядко я поливам, веднъж седмично. Горчивината, от която хората понякога се оплакват, напротив, е плюс за мен - идеална за първата лятна окрошка.
Сея за втори път в началото на август - да бера през септември.Трябва да го поливаме често, може да е много сухо. При високи температури - над 35 - може да не се повиши.

Валентина, Уляновск
Преди 2 години

Отглеждам този сорт в градината си повече от 10 години, той е наистина рано узряващ, винаги отлична кълняемост и висок добив. Вкусът на кореноплодни зеленчуци е мек, подходящ за салати и просто цял със сол. Сея репички в края на април - началото на май, гледам времето, не използвам торове, поливам ги често, поръсвам пепел и тютюнев прах от земни бълхи между редовете.

Домати

Краставици

Ягода