• Снимки, рецензии, описания, характеристики на сортовете

Сорт пипер Пламък

Сорт пипер Flame принадлежи към средно ранните сортове. Плододаването започва около 110 - 120 дни от първите издънки. Зрелият плод има маса от 50 - 70 грама и удължена конична форма. Повърхността на плода е гладка и червена на цвят. Вкусът на чушката е доста пикантен, пулпата е плътна с много силен пикантен аромат.

Pepper Flame е топлолюбиво растение. Изисква достатъчно осветление, не понася засенчване. На полусянка плодът се влошава, пиперът става по-малък. В средната лента е за предпочитане да се отглежда в оранжерии. Датите на сеитба за разсад са края на февруари - март. В случай на късно засаждане се препоръчва предварителната подготовка на семената. За целта те се държат 4 часа в топла вода (40-50 градуса), след което се увиват с влажна кърпа за два до три дни. Покълването на семената настъпва за 2 - 3 дни. Растенията, които са достигнали възраст от 50 - 70 дни, се засаждат "под филм" или в оранжерия. Оптималната схема за засаждане е 70 × 25 см. Тъй като кореновата система на пипера е доста слаба, по-добре е да не гмуркате разсад, а първоначално да засаждате в отделни торфени саксии.

Растение от сорта Flame достига височина до половин метър. Полустебленен храст, доста компактен, коничен. Бушът е устойчив на вертицилий.

Лютите чушки се използват пресни и сушени. Използва се за консервиране, добавя се към тинктури.

2 коментари
Прегледи на интертекста
Преглед на всички коментари
Валентин
преди 5 години

Засаждам този пипер от няколко години. Имам го за консервация (в аджика), не го използваме суров. Семената имат добра кълняемост (макар и дълги, както всеки пипер) е плюс. Винаги засаждам в различни краища на площадката, тъй като за първи път засадих всичко на куп и в резултат цялата горчива чушка стана поради преопрашване. Не е необходимо да връзвате храстите, това е непретенциозно. Не се пече на слънце, въпреки че имаме температури до 40 ° C. Винаги добра реколта.

Лилия, Беларус, Могилев
преди 3 години

Любимият ми сорт люта чушка. Засаждам го веднъж на 2 години, буквално 25 храста. Достатъчно за аджика и за изсушаване и смилане за подправка. Не напразно се нарича сортът Flame - в суха форма, само няколко зърна са достатъчни, за да го подправят - това не е закупен в магазина смлян червен пипер, опакован в торбички! По традиция засявам разсад за Богоявление - 19 януари (независимо дали денят е подходящ за това според лунния календар или не), разсадът винаги успява! Тогава основното е да се опитате да защитите колкото е възможно повече от нараняване при пресаждане на корените на храстите. Е, те наистина се нуждаят от слънчево място. Първият път след пресаждането в открит терен - под филма, тогава той расте добре и без него! Винаги засаждам няколко храста в края на вегетационния сезон в саксии и ги слагам на перваза на прозореца, изглеждат прилично почти до Нова година. И един храст дори веднъж оставен в саксия до пролетта. Какво мислиш? - нови издънки се появиха през април, храстът даде плод дори по-добре от миналата година! Не го пресадих на открито, отгледах го в саксия. Само старото стъбло беше много голо, младите издънки растяха по-близо до върха на старото стъбло, а дъното оставаше плешиво. Препоръчвам пипер Flame на всички. Много благодарен сорт за отглеждане в средния климатичен пояс!

Домати

Краставици

Ягода