• Снимки, рецензии, описания, характеристики на сортовете

Сорт пипер Лястовица

Пипер лястовицата е полуразпространено стандартно растение, високо 45 - 60 см. Плодовете узряват заедно. Добивът достига 5 кг от 1 кв. метър. Сортът е предназначен за отглеждане в защитена и открита почва. По отношение на узряването лястовицата принадлежи към сортовете в средния сезон. От поникването до техническата зрялост са необходими 120 дни.

Сорт пипер Лястовица

Плодовете са с конусовидна форма и плътна обвивка. Теглото на плодовете достига 100 г. Стени с дебелина до 7 мм. Цветът на плодовете зависи от степента на зрялост: светло зелено - в техническо и червено - в биологично. Технологичните и вкусовите качества на зрелите плодове са отлични.

Сортът е устойчив на вертикално увяхване.

Сорт пипер Лястовица

Този пипер е подходящ за консервиране и готвене, както и пресен. Плътната обвивка предпазва плодовете от повреди по време на транспортиране и слаба слана през есента, когато чушките от други сортове с по-деликатна обвивка са повредени. Сладък пипер Swallow е ценен заради повишената си пластичност: лесно се адаптира към капризите на руското време. Също така плътната кожа допринася за дългото съхранение на реколтата. Приятелското узряване ще осигури еднократна реколта, докато градинарят може да бъде сигурен, че има достатъчно за приготвените и приготвени от него ястия.

6 коментари
Прегледи на интертекста
Преглед на всички коментари
оксана
преди 5 години

Pepper Swallow ме посъветва да засадя майка си. И то с основателна причина. Този сорт дава добра реколта почти всяка година, независимо от времето. Сея семена в средата на февруари в тави на перваза на прозореца. Издънките се появяват след около 25 - 30 дни. След около месец потапям разсада в оранжерията и с течение на времето започвам постепенно да се втвърдявам на слънце. Когато растенията станат по-силни, те могат да бъдат засадени на открито в средата на май. Започвам да поливам обилно, защото пиперът не понася липса на влага. Освен това редовно ги подхранвам с минерални торове и органични вещества. Влагата и храненето е основното нещо за получаване на добра реколта от пипер. Понякога е необходимо да се третира с фунгициди, за да се предотвратят болести по растенията. От средата на август можете да берете големи, червени, сочни чушки.

Наташа, Волгоград
преди 4 години

Това не е първият сезон, в който отглеждам лястовица. Кълняемостта на семената е почти 100%, разсадът понася добре втвърдяването, бързо се аклиматизира. Този сорт е непретенциозен в грижите, не се разболява, основното е да се полива добре и да се храни редовно. Пръскам веднъж на сезон, но само поради факта, че доматите, патладжаните и тиквичките съжителстват в лехите.

Храстите са малки, буйни, голям брой плодове на един храст. Чушките узряват заедно, формата и размерът са еднакви. Месеста, стегната кожа, много сочна, не е примамлива. Те се съчетават добре със салати, пълнеж и съхранение през зимата.

Много добър сорт, препоръчвам да опитате! Ако имам въпроси - пишете, ще се радвам да отговоря.

Мария, Псков
преди 3 години

Засаждам лястовица от няколко поредни години! Може би един от сортовете в средния сезон, на който винаги можете да разчитате по отношение на реколтата. Той се адаптира добре към неблагоприятните метеорологични условия, храстът е компактен, различава се в масово засаждане на плодове и съответно в приятелско връщане на реколтата. Ако премахнете първата вълна от плодове, тогава, при благоприятни метеорологични условия и допълнително торене, можете да очаквате втора вълна от реколтата.

Вкусът на чушките е мек, а стените на пулпата не са твърде дебели; не трябва да се използва за сушене и приготвяне на червен пипер. Но поради факта, че чушките са спретнати, средно големи, почти калибрирани, лястовицата се превърна в любима за консервиране или замразяване цели за последващо пълнене. Когато е прясно, „звучи“ чудесно в салати и яхнии.

Павел, Азов
преди 3 години

Отглеждам пипер не толкова отдавна.Това лято беше трети сезон. Един от сортовете, който сея и през трите години, е лястовицата. Добър сорт, който дава доста богат яйчник на храста. Но първите две години не успях да постигна „месото“ на самите чушки. Оказа се кората и семената. Но тази година дебелината на стената е отлична. Мисля, че причината за това беше обилното поливане. Тъй като пиперът расте близо до краставиците и, напоявайки краставиците, аз също го поливам. Бях много доволен от резултата. Определено ще го поливам през следващия сезон.
Затварям „Лястовицата“ в буркани за зимата, като правя салата от черен пипер, зеле и моркови. Много вкусно.

Елена, Самара
преди 3 години

Ластовицата е класика! Познавам сорта от много години, отглеждам го всяка година и няма да се отказвам от него, въпреки факта, че сега можете да купувате и отглеждате огромен брой нови сортове. Ластовицата е чушката, с която неопитен градинар трябва да започне да отглежда. Непретенциозен, "не възпален", не капризен и в същото време много плодотворен. Единственото нещо, което е много взискателно, е поливането и при най-малката липса на влага растенията отделят своите пъпки, яйчници и плодове. Храстите на лястовицата са много компактни и рохкави - това ви позволява да отглеждате голям брой растения на малка площ (аз засаждам две растения в една дупка), което значително увеличава количеството реколта. И още един съвет - така че чушките да се връзват по-често и по-охотно, не е нужно да чакате, докато възрастните чушки придобият характерния за сорта цвят, съберете ги на етапа на техническа зрялост (те ще узреят перфектно на хладно място).

Татяна, Санкт Петербург
Преди 2 години

Всяка година засаждам такъв пипер в оранжерия. Това е добре за салати, както и замразяване и яхния. Никога не е имало проблеми с разсад, той винаги е нараствал (закупени семена, не оставям собствените си). Плодовете са дебелостенни, ароматни и вкусни.

Домати

Краставици

Ягода