• Снимки, рецензии, описания, характеристики на сортовете

Разнообразие от краставици (F1)

Blizzard е хибрид на ултраранно узряваща краставица от компанията Biotekhnika (Санкт Петербург). През 2006 г. е включен в държавния регистър на Руската федерация. Одобрен за употреба в Северна, Северозападна, Волго-Вятка, Централна, Средна Волга, Северна Кавказ и Централна Черноземна. Проектиран за отглеждане под филмови заслони в лични спомагателни парцели. Авторството е възложено на А.Н. Кононов и Л.Г. Красников.

Разнообразие от краставици

Партенокарпичен сорт (не изисква опрашване). Периодът от появата на пълни издънки до плододаването е 37 - 38 дни. В региони с хладен климат се препоръчва да се отглежда Blizzard чрез разсад.

Растенията са средно големи, изключително с женски цветя, неопределени (растежът на централната мигла не е ограничен). Повторният растеж на страничните издънки е много слаб, особено в долния слой на растението. В един листен синус се образуват от 3 до 5 яйчници. Листата са зелени, средни по размер.

Краставиците са овално-цилиндрични, със средни туберкули, къси (6 - 8 см), с тегло 70 - 80 грама. След като достигнат дължина 5 - 6 см, плодовете започват да растат в ширина. Кожата е зелена, отгоре е светло зелена, с бели ивици със средна дължина. Опушаването е сложно. Бодлите са кафяви. Пулпът е сладък. Добивът от продаваеми плодове е 14 - 15 кг / кв. Метър.

Разнообразие от краставици

Универсален сорт - подходящ за прясна консумация, за летни салати и заготовки за зимата.

Този хибрид е устойчив на маслинено петно ​​(кладоспориум), брашнеста мана и пепел.

Предимства на краставицата Blizzard: ранна зрялост, висок добив, отлични вкусови свойства на плодовете.

Недостатъци: Плодовете са склонни към кухини.

0 коментари
Прегледи на интертекста
Преглед на всички коментари

Домати

Краставици

Ягода