• Снимки, рецензии, описания, характеристики на сортовете

Краставица сорт Цезар (F1)

Цезар е средно ранно узряващ краставичен хибрид, отглеждан в Полша. Препоръчва се за отглеждане на открито и под филмови заслони.

Сорт краставица Цезар

Сортът е опрашван с пчели, с предимно женски цветя. Периодът от поникването до прибирането на първите плодове е 47 - 51 дни.

Растенията са мощни, енергични. Листата са зелени, средни по размер.

Плодовете са изравнени, цилиндрични, средно бучки, дълги 10 - 12 см, с тегло 85 - 110 грама; съотношението на дължината на плода към дебелината е 2,9: 1. Кожата е тъмнозелена, с надлъжни светли ивици, достигащи до ¾ от дължината на огнището. Опушването е рядко. Пулпът е хрупкав, без горчивина.

Разнообразие от универсална употреба. Дегустационна оценка на пресни краставици 4,5 - 5 точки, кисели краставички - 5 точки. Плодовете са подходящи за бране на етап корнишони (5 - 8 см).

Сорт краставица Цезар

Този хибрид се характеризира с устойчивост на кафяви петна, брашнеста мана, вирус на мозайка от краставици и толерантност към мухъл (мухъл). Плодовете, които не са набрани навреме, не са склонни да растат по дължина и не пожълтяват дълго време, но са склонни да бъчвят.

Плюсове на краставицата Цезар: висок добив, отличен вкус, приятелски плод, добро представяне, евтини семена.

Недостатъците включват кратък период на плододаване.

2 коментари
Прегледи на интертекста
Преглед на всички коментари
Виталий, Киев
преди 3 години

Не изневерявайте на хората. Цезар е разновидност на PLANTICO и няма нищо общо с Легутко. Моля, разберете този проблем.

Домати

Краставици

Ягода