• Снимки, рецензии, описания, характеристики на сортовете

Сорт моркови Tushon

Ранните моркови, които съдържат голямо количество витамини, така необходими на организма след зимния период, са много ценни. Такъв зеленчук е наречен гроздов и точно на това принадлежи сортът, чието име се произнася с донякъде френско местоимение - Touchon. Agrofirma Poisk обяви създаването си през 2006 г. Нашият герой беше включен в Държавния регистър на развъдните постижения на Руската федерация през 2009-та година. Препоръчва се за отглеждане в Централния регион на Русия (Брянск, Владимир, Калуга, Москва, Иваново, Рязан, Тула, Смоленск), също показва добри резултати в Молдова и Украйна. Не е хибрид.

Описание

Полуразпространяваща се листна розетка. Листата са дългочерешкови, средно големи, зелени, средно големи до разчленени. Принадлежи към сорта Амстердам. Кореноплодът е цилиндричен, с тъп връх, подравнен. Малък размер - 15 - 18 см, тегло от 96 до 170 грама или малко повече. Кожата е много тънка (дори не е нужно да я белите, измийте я достатъчно добре), красив ярко оранжев цвят. Повърхността е гладка, с малки очи. Пулпът на моркова е със същия цвят като кожата, сочен и много сладък. Сърцевината не се различава по цвят от пулпата. 100 грама сурови вещества съдържат: 9,6 - 18,4% сухо вещество, 5,4 - 8,2% захари, до 17,8 mg каротин.

Характеристики

  • Тушон се отнася до ранното узряване, от появата на масови издънки до прибиране на реколтата са необходими 70 - 90 дни;
  • търгуемият добив не е лош - 296 - 416 c / ha, което е с 50 - 70 c / ha по-високо от показателите Нант 4 и е на нивото на стандартния Грибовчанин F1. Най-добрият добив е постигнат в района на Рязан и възлиза на 616 кг / ха;
  • устойчивостта към болести е добра;

  • добив от продаваеми продукти от сорта - 78 - 93%
  • първата реколта се съхранява лошо, но морковите, засети в средата на лятото, имат добро качество на съхранение;
  • същото може да се каже и за транспортируемост;
  • начинът на използване е универсален. Отличният вкус прави кореноплодния зеленчук подходящ за консумация суров. Поради високото съдържание на захар и каротин, Tushon е отличен за приготвяне на бебешка и диетична храна.

Характеристики на селскостопанската технология

От почвите той предпочита рохка и пясъчна глинеста почва с дълбок обработваем слой. Засенчването не понася добре, така че трябва да изберете най-осветената зона. По време на растежа културата консумира малко количество азот, поради което трябва да се даде предпочитание на фосфорно-калиевите добавки. Когато се използва пресен тор, формата на морковите ще бъде извита, ще се появят много тънки корени.

Семената се засяват в средата на април или началото на май. Ранната зрялост позволява още една сеитба през втората половина на юни. От края на октомври до средата на ноември може да се извърши предзимна сеитба.

Сортът е подходящ за ранно производство. Отличният вкус и външен вид правят възможно отглеждането на моркови за продажба. Touchon не е особено причудлив в грижите, освен това устойчивостта на болести улеснява грижите.

Недостатъците на ранното производство са недостатъчната му транспортируемост, тъй като корените са много крехки и крехки, както и краткият им срок на годност.

0 коментари
Прегледи на интертекста
Преглед на всички коментари

Домати

Краставици

Ягода