• Снимки, рецензии, описания, характеристики на сортовете

Сорт моркови Гурме

Този сорт моркови наистина отговаря на името си. Гурмето държи водещата роля във вкуса в продължение на много години. Сортът, принадлежащ към сорта Нант, е изведен от руски животновъди от земеделската компания Aelita. Това е сравнително нов продукт на пазара на зеленчуци, тъй като е регистриран през 2005 г. и е влязъл в Държавния регистър през 2008 г. Препоръчителният район за отглеждане е Волго-Вятка, но този вид се отглежда в почти всички климатични зони.

Описание

Полуразпространяваща се листна розетка. Листът е със среден до дълъг размер, средно разчленен, зелен на цвят. Кореноплодът е голям и здрав, дълъг 17 - 20 см, но понякога расте до 30 см. Диаметър - 3 - 4 см. Тегло 90 - 160 грама. Формата е цилиндрична, с лек наклон надолу. Върхът е тъп или леко заострен. Кожата е гладка, богата, ярко оранжева. Същият цвят и целулоза. Има деликатна текстура, сочност и аромат. Сърцевината е малка, тънка, оранжева. Lakomka има отлични вкусови качества. Според много любители на вкуса това е най-сладкият морков, който съществува. Съдържание на вещество на 100 g суров продукт: сухо вещество - 12 - 15%, обща захар - 5,3 - 7,6%, каротин - до 16,8 mg.

Характеристики

  • Сортът принадлежи към средно ранните - от периода на пълна кълняемост до техническа зрялост, минават 90 - 100 дни;
  • търгуемият добив е много добър - 260 - 505 кг / ха. Това е с 60 - 173 c / ha по-високо от стандартите на Napoli F1 и Нант 4... Максималният добив е показан в района на Киров и възлиза на 855 c / ha;
  • продукцията на продаваеми продукти е 74 - 95%;
  • сортът е пластмасов, добре се адаптира към изменението на климата, поради което може да се отглежда в много региони;
  • кандидатите посочват добър срок на годност и способност за съхранение без загуба на вкус;
  • Гурмето съдържа високо съдържание на захари и каротин, поради което е много полезно за здравето;
  • за използване в готвенето принадлежи към универсалния. Може да се консумира в естествен вид, във витаминни салати. Тези моркови се считат за най-добрите за производство на бебешка храна и сок.

Агротехника

Най-добрите почви за отглеждане са глинести и песъчливи глинести. Преди сеитбата те се изкопават и се добавят хранителни вещества. В зависимост от климата в региона сеитбата се извършва или в края на април, или през май, след изчакване на измръзването най-накрая да премине. Семената от производителя вече са обработени, както се вижда от цветната обвивка, която ги покрива. Дражето се запечатва на дълбочина 1,5 см на разстояние 4 - 6 см един от друг. Ширината между редовете е не повече от 20 см. Семената се поставят в предварително навлажнена почва, в която се разтваря защитната обвивка. Преди появата на засаждащи издънки се препоръчва да се покрие с филм. Останалата част от грижите за културата е стандартна.

Гурме се използва и за предзимни култури. Семената се засаждат, когато температурата се поддържа в рамките на 5 ° C, по отношение на времето е приблизително втората половина на октомври - началото на ноември. Горната част на леглата може да бъде покрита с торф.

Основното предимство на този сорт моркови е неговият вкус и ползи. Ето защо целулозата се използва при производството на бебешка храна. Събраната реколта може да се съхранява известно време, но е по-добре да се преработи. За съжаление устойчивостта на болестта на сорта не е много висока, поради което при отглеждането му трябва стриктно да се придържате към основните правила за грижи.

0 коментари
Прегледи на интертекста
Преглед на всички коментари

Домати

Краставици

Ягода