• Снимки, рецензии, описания, характеристики на сортовете

Сорт моркови Курода

Има много известни сортове моркови и от тях се получават не по-малко популярни сортове. Например, старият френски Chantenay (Chantane) служи като основа за създаването на сорт, наречен Kuroda, който ще бъде обсъден. През 2004 г. животновъди от компанията Sakata обявиха създаването на новост, след 3 години сортът беше вписан в Държавния регистър на растенията на Руската федерация в региона на Северен Кавказ (Република Дагестан, Ингушетия, Адигея, Чечен, Кабардино- Балкарская, Крим, RNO-Алания, Краснодарска и Ставрополска територия, Ростовска област). Също така площта на отглеждане обхваща Молдова и Украйна. Нашият герой не е хибрид.

Описание

Розетката е полуразпростираща се, състои се от дълги светлозелени листа със средна и голяма дисекция. Курода принадлежи към сорта Шантенай. Коренът на морковите е с конична форма с тъп връх, главата е равномерна. Средният размер е 15 - 18 см. Теглото е от 90 до 160 грама, понякога над 200 грама. Кожата е тънка, гладка, очите са многобройни, но плитки. Цветът е равномерен, ярко оранжев. Пулпът е твърд, нежен и сочен. Сърцевината е малка. Цветна, като целулоза, оранжева. Добър вкус. 100 грама сурови вещества съдържат: 10,4 - 14,8% сухо вещество, 6,7 - 10% от общата захар, до 20,4 mg каротин.

Характеристики

  • Курода принадлежи към ранното узряване, което означава, че са необходими около 2 месеца от поникването до прибирането на реколтата, понякога малко повече, в зависимост от метеорологичните условия;
  • семената поникват заедно;
  • пазарният добив от моркови е добър. Средно той е 230 - 420 c / ha, което е с 40 - 80 c / ha по-високо от стандартите Лосиноостровская 13 и Shantenay 2461. В Краснодарския край е записана рекордна цифра - 436 c / ha;
  • добивът от продаваеми продукти от сорта е 85 - 96%;
  • Kuroda е пластмаса, известна със своята устойчивост на горещо време;
  • не отива към стрелката, не се напуква;
  • въпреки факта, че принадлежи към ранните сортове, запазването на качеството е доста добро.

Агротехника

Семената се засаждат от средата на април. Мястото трябва да е слънчево. Идеалната почва е богата на хумус глинеста почва с дълбок обработваем слой. Но може да расте и на тежки почви, предварително обработени. Дълбочината на засяване е не повече от 1 см. Разстоянието между растенията в един ред е най-малко 5 см. Разстоянието между редовете е до 20 см. Морковите изискват поливане само от момента на поникването. След появата на 4 - 5 истински листа честотата на поливане се намалява и ако количеството на естествените валежи е достатъчно, тогава е възможно изобщо да не се навлажнява почвата. От торовете Курода предпочита фосфорно-калиевите торове, с малък дял азот.

За да получите втора реколта, можете да посеете семена в средата на лятото - втората половина на юли. Можете да сеете преди зимата и тогава реколтата ще бъде ранна през пролетта.

Непретенциозни, плодови и много вкусни, тези моркови са търсени сред любителите на ранните зеленчуци. Оценява се и възможността за дългосрочното му съхранение. Агротехнологията е съвсем проста, отглеждането на сорта няма да създаде много проблеми.

0 коментари
Прегледи на интертекста
Преглед на всички коментари

Домати

Краставици

Ягода