• Снимки, рецензии, описания, характеристики на сортовете

Сорт моркови Канада (F1)

Канада е популярен средно узряващ сорт моркови от Bejo Zaden B.V. (Холандия, Warmenhuisen). Подходящ за отглеждане на средно тежки почви и при неблагоприятни климатични условия. Но на леки почви добивите са по-високи, а морковите растат по-големи. Кълняемостта на семената е висока. От пълно поникване до прибиране на реколтата (техническа зрялост) изминават 120 - 130 дни. През 2001 г. този хибрид е включен в Държавния регистър за централния регион.

Сорт моркови Канада (F1)

Розетката на листата е мощна, полуразпространена. Листата са тъмнозелени, средно разчленени.

Кореновата култура е изравнена, с дължина 18 - 23 см, с тегло 130 - 170 грама, диаметър 4 - 5 см. Има полуконична форма със заоблен, леко заострен връх (сорт Chantanet / Flakke). Морковите са сочни, сладки, с богато оранжево покритие. Главата е гладка, с плоски рамене. Сърцевината е много малка, оранжева.

Сорт моркови Канада (F1)

Сорт Канада е устойчив на цветя и болести.

От един квадрат. метри получавате 4,5 - 7,5 кг моркови. Търговският добив е 301 - 628 c / ha, което е с 185 - 356 c / ha повече от стандартите на Artek и Losinoostrovskaya 13. Максималният добив, регистриран във Владимирска област е 709 c / ha. Производството на продаваеми продукти е 93%.

Сорт моркови Канада (F1)

Този сорт се използва както в прясно, така и за преработка (замразяване, консервиране, сокове). Също така е чудесно за дългосрочно съхранение. Кореноплодните култури съдържат: каротин 21 mg%, захари 8,2%, сухо вещество 14,3%.

Сорт моркови Канада (F1)

Предимства на морковите Канада: високо съдържание на бета-каротин, отличен вкус, висока продаваемост, добив и качество на съхранение.

4 коментари
Прегледи на интертекста
Преглед на всички коментари
Катрин
преди 5 години

Отличен сорт за отглеждане на запушена почва. Засаждаме го в лехите на следващата година след късното зеле. Тъй като зелето изисква често поливане, почвата след него е силно запушена и не всички култури на това място се вкореняват добре. Но Канада се чувства чудесно на тази почва. Винаги висока производителност, кореноплодни растения с равномерна, продълговата форма, ярко оранжев цвят. Морковите имат добър вкус. Добре понася зимното съхранение в избата.

Светлана, Пенза
преди 4 години

Тази година тя засади няколко сорта моркови, включително "Канада". Разредих засаждането през юли, тези моркови вече са много големи, мощни, вкусът е отличен. Мисля, че ще бъде още по-добре преди септември - октомври. Много ми хареса разнообразието.

Любов Сергеевна, Рязан
преди 3 години

След като прочете рецензиите, Канада засади моркови за първата година. Морковите харесват повече пясъчната почва. И ми трябва сорт, специално за гъста черна почва. С минимални грижи: за първи път изредих посевите, отсевах и прокарвах пътеката; вторият път - плевели и опушват. Не се полива. Морковите се родиха чудесно добре: големи, тъмно оранжеви и сладки. Започва да се използва за обработка в началото на месец юли. Не знам как ще се съхранява. Зимата ще покаже.

Наташа, Украйна
преди 3 години

Прекрасно разнообразие от моркови. Един от най-плодотворните за мен. Единственият недостатък е, че в опаковката има малко семена и те не са най-евтините. Но все пак е по-добре да платите повече за добър сорт и да получите реколта, която ще зарадва. Може би на лека, плодородна почва расте като цяло великолепно, но дори на моята глинеста тежка почва се оказва доста голяма и равномерна. Винаги е приятно да извадите голям морков от градината, чист, равномерен, а освен това все още сладък и сочен. И ако не се нуждаете от много голяма, не можете да я изтъните твърде много, тогава тя ще бъде дълга и стройна. Първата част от реколтата, смляна рано, меля във фризера. Много удобно. И изпращам засадените по-късно в избата, през зимата се съхраняват отлично.

Домати

Краставици

Ягода