• Снимки, рецензии, описания, характеристики на сортовете

Сорт моркови Император

Морковите са ценен хранителен продукт, богат на провитамин А, който повишава имунитета и е антиоксидант. Поради популярността на културата, животновъдите непрекъснато създават нови сортове зеленчуци. Сред тях е сравнително нов сорт със звучното име Imperator, чийто създател е Agrofirma Poisk LLC. От 2006 г. е регистриран в Държавния регистър на растенията на Руската федерация, одобрен за отглеждане в Централния регион (области Брянск, Владимир, Ивановск, Калуга, Москва, Рязан, Смоленск, Тула). Препоръчва се за лични спомагателни парцели.

Външен вид

Морковите имат полуразстилаща се розетка от листа. Листната плоча е дълга, перисто разчленена, с фина до средна степен на дисекция, зелена на цвят. Кореноплодът е равномерен, красив и дълъг - до 25 или 30 см, в обем - 5 см. Формата е цилиндрична, изтъняваща към основата, върхът е заоблен, главата е равномерна. Тегло от 80 до 180 г. Отличен вкус. Пулпът е твърд, хрупкав, сладък, сочен, с приятен аромат. Цветът на кората и пулпата е оранжево-червен. Сърцевината е малка, със същия цвят като пулпата. Съдържание на сухо вещество 12,6 - 16,0%, обща захар - 6,6 - 9,0%, каротин - до 20,7 mg на 100 g суровина. Според описаните характеристики той принадлежи към сорта Berlikum.

Характеристики

  • Един вид късно узряване. Периодът от поникване до техническа зрялост продължава 120-135 дни;
  • търгуемият добив е 158 - 290 c / ha, което съответства на нивото на стандарта Nantes 4. Максималният добив е показан във Владимирска област и възлиза на 396 c / ha;
  • продукцията на продаваеми продукти варира от 75 до 90%;
  • Императорът е устойчив на цъфтеж, тоест не образува стрела със семена и напукване;
  • сортът може да се транспортира на големи разстояния;
  • морковите имат отлично качество на съхранение - кореноплодните култури, при спазване на стандартите за съхранение, могат да продължат до следващата реколта, без да губят своите потребителски качества.

Характеристики на селскостопанската технология

Сортът Император се засява на открито в края на април - началото на май. Семената, продавани от съвестни продавачи, са били правилно обработени и защитени от болести. Те приличат на разноцветни дражета и са готови за слизане без допълнителна подготовка. Дълбочината на засаждане на посадъчен материал е 1 см. Разстоянието между редовете е 15 - 20 см, семената са разположени на разстояние 4 - 5 см едно от друго.

За да се получи добра реколта, са необходими леки глинести или песъчливи почви и добро поливане. Най-подходяща е система за капково напояване. В процеса на хранене не трябва да се увличате с азотсъдържащи торове, по-добре е да се даде предпочитание на фосфорно-калиевите торове.

Този морков е идеален за зимна сеитба. Посадъчният материал се засява през период, когато температурата на въздуха е стабилна при + 2 ° C през деня и не пада под -5 ° C през нощта.

Превантивните мерки трябва да бъдат насочени срещу брашнеста мана и церкоспороза.

Високият вкус и сочност правят този сорт много атрактивен хранителен продукт. Морковите са добри пресни и задушени, в салати. В индустриален мащаб от него се правят бебешки плодови пюрета и сокове.

Предимствата на този сорт са еднородността на кореноплодните растения, атрактивен външен вид, отлична транспортируемост и съхранение. Тези характеристики са особено оценени от онези, които участват в издигането на императора за продажба.

0 коментари
Прегледи на интертекста
Преглед на всички коментари

Домати

Краставици

Ягода