• Снимки, рецензии, описания, характеристики на сортовете

Флорин ягодов сорт

Флоринът е ремонтантно разнообразие от градински ягоди (ягоди) за универсално приложение. То е отгледано от специалисти от холандската компания Goossens Flevoplant и е първото въображение на тази компания като част от програма за отглеждане на ягоди. Той се появи на пазара съвсем наскоро, преди около две години. Въпреки младата си възраст, сортът вече е спечелил много похвали от фермери и градинари. Основното предимство на нашата героиня е нейната устойчивост на различни климатични несгоди. Подходящ е за отглеждане в открит терен почти на цялата територия на Русия, отличен е и за отглеждане в оранжерии, тунели и оранжерии, може да се използва и в ампелна версия.

Растението е средно голямо, средно разпространено, добре облистено, доста компактно. Кореновата система е мощна. Формацията е оскъдна. Листата са големи, яркозелени, леко гофрирани. Цветовете са двуполови, бели, прашецът е с много високо качество, което има изключително положителен ефект върху опрашването и добива на Флорин. Дръжките са мощни, изправени, разположени над нивото на листата, под тежестта на плодовете са положени на земята.

Плодовете от сорта са големи и средни, тъпоконични, с тенденция към кръгли, леко удължени. Кожата е яркочервена, лъскава, на етапа на пълна зрялост придобива леко бургундски оттенък. Achenes жълти или червени, плитко депресирани. Пулпът е светлочервен, плътен, с деликатна текстура, сочен, ароматен. Тази ягода се характеризира с наличието на малки кухини вътре в плодовете.

Вкусът на Флорин е много добър, но има спорове сред градинарите за това. Някои хора просто не харесват вкуса на плодовете, други го наричат ​​посредствен, а трети го хвалят. Най-общо казано, нашият герой има стандартна вкусова палитра, характерна за много високодоходни ремонтантни сортове. Плодовете са сладки, с леко забележима деликатна киселинност - като цяло обикновена ягода. Единствената разлика от много твърдо плодови ремонтантни сортове е, че плътта на нашия герой, макар и гъста, не е твърда, без хрускане на ябълки при ухапване.

Плодовете са универсални в употреба, идеални за всякаква обработка и замразяване, те ще украсят перфектно десертите и, разбира се, ще служат като свеж деликатес. Плодовете понасят транспортирането на дълги разстояния и се характеризират с прилично качество на съхранение. С една дума, Флорин може с гордост да носи титлата си „търговски“. Той е отличен за отглеждане в индустриален мащаб, въпреки че поради младата си възраст все още не е придобил достатъчно препоръки за предприемачите, за да замени уверено други ремонтантни сортове с него.

Средното тегло на плодовете е 35-40 грама, могат да се наблюдават екземпляри и повече от 50 грама. Високодобивни ягоди, те могат уверено да се конкурират с фаворитите от асортимента от ремонтанти. Повече от 1 кг плодове могат да бъдат събрани от храст, показателят може да достигне 3 кг на растение и дори повече, в зависимост от интензивността на земеделската технология. Сред разновидностите на неутралната дневна светлина нашият герой се отличава с доста късен период на узряване на първата вълна на плододаване - започва през юли. Ягодите дават плод стабилно, докато дълбока слана, практически без прекъсване, изпъкването на дръжките настъпва, докато узреят вече залегналите плодове.

Флоринът има отличен имунитет срещу болести и вредители, особено устойчив на гъбични заболявания. Трябва обаче да се отбележи, че превантивните лечения все още са силно желани, особено ако отглеждате ягоди в търговската мрежа и искате да извлечете максимума от тях. Едно от най-важните предимства на сорта е неговата устойчивост на различни метеорологични бедствия. Притежава отлична зимоустойчивост и устойчивост на суша, което прави възможно отглеждането му в най-разнообразните региони на страната.

Има някои особености в селскостопанската технология на нашия герой.Първо, дълбоко засаждане на растения не е разрешено - кореновата шийка трябва да е над нивото на земята. На второ място, младите разсад са доста чувствителни към ниски температури, така че се нуждаят от добър подслон. Като цяло, въпреки отличната зимна издръжливост и устойчивост на замръзване, покривните материали все още трябва да се използват в северните райони, за да се избегнат изненади. Трето, растенията се нуждаят от добро хранене. Не пестете от хранене, особено важно е да осигурите ягоди с минерални торове. Това е интензивен тип, така че колкото по-добре го храните, толкова повече добив можете да очаквате.

Флоринът е отличен сорт, много обещаващ и явно достоен за внимание. За краткото си време на съществуване той вече е успял да събере голям брой положителни отзиви и много скоро ще стане известно колко е добър за отглеждане с търговска цел. Но тя има един забележим недостатък - двусмислен вкус. Разбира се, градинарите искат да имат нещо необикновено на своя сайт, отличаващо се с незабавен уникален вкус. И животновъдите неведнъж са задоволявали желанията на градинарите, създавайки различни ремонтантни сортове с много ярък вкус. От друга страна, тази ягода може да ви хареса много. Както се казва, няма спор за вкусовете, така че няма нужда да правите прибързани заключения, по-добре е да се опитате да отглеждате Florin на вашия сайт и лично да оцените всички негови предимства.

1 Коментирайте
Прегледи на интертекста
Преглед на всички коментари
Ана
Преди 1 година

Благодарим ви за подробното описание на новия сорт.

Домати

Краставици

Ягода