• Снимки, рецензии, описания, характеристики на сортовете

Сорт картофи Късмет

Резултатът от развъдната дейност на Държавната научна институция Общоруски изследователски институт по отглеждане на картофи. AG LORKHA - „Успех“ е гордостта на руската селекция от земеделски култури и е ранно узряващ сорт трапезни картофи, адаптиран към различни видове почви. Далечен Изток, Волго-Вятка, Северозапад, Средна Волга и Централна Черна Земя - най-препоръчителните териториални райони за отглеждане на този сорт, но поради своята висока адаптивност към различни климатични условия и добра устойчивост на суша и топлина, този картоф е в състояние да осигури гарантиран висок добив (около 40 - 45 т / ха) и в други почвени и климатични зони.

Сорт картофи Късмет

Сортът е устойчив на преовлажняване, мокро и сухо гниене, рак, струпясване, мозаечни вируси, късна болест на клубените, ризоктония, механични повреди. Податлив на златиста картофена нематода, Alternaria и късна болест по върховете.

Сорт картофи Късмет

Издънките на картофени върхове Luck са със средна височина, разперени, силно листни храсти, с матови листа с тъмно зелен цвят. Те се характеризират с рядко образуване на горски плодове. Цветовете са бели, средни по размер, чашелистчетата са силно извити надолу. Светлинният кълн е сферичен с червено-виолетова основа.

Сорт картофи Късмет

Клубените на този картоф са доста големи, закръглено-овални, леко затъпени и имат тънка, кремаво оцветена кожа, гладка на допир, покрита с няколко много малки кълнове. Пулпът на клубените е бял със съдържание на нишесте 12-14%. При използване на хлоридни и калиеви торове по време на варенето на грудките се забелязва потъмняване на пулпата.

Сортът картофи Luck има добър добив и ви позволява да събирате от 10 до 15, а понякога дори до 20 клубена с тегло 100 - 150 грама от всеки здрав храст. Максималният добив от този сорт, получен по време на държавните тестове, възлиза на над 45 тона търгуеми картофи на хектар, а средните 42 - 43 тона селектирани картофи също от всеки хектар обработваема земя. Вегетационният сезон на този сорт е от 80 до 90 дни, но вече при ранно прибиране, приблизително на 45-ия ден след поникването, е възможно да се събере напълно пълна реколта - 18 - 20 тона на хектар.

Картофите късмет, благодарение на ранната си зрялост, висок добив, естествена пластичност на почвата, гъвкавост на употреба, отлична продаваемост (88 - 97%) и отлични показатели за съхранение (84 - 96%), спечели признание сред многобройни професионални фермери и градинари любители, превръщайки се в един от най-добрите и популярни сортове руска селекция. Но този сорт има и недостатъци. Картофите на дегустациите на SeDeK далеч не са водещи поради доста посредствения си вкус. Въпреки че вкусът и цветът ...

6 коментари
Прегледи на интертекста
Преглед на всички коментари
Нина
Преди 6 години

Много ми хареса разнообразието. Не разбирам как не можете да харесате вкуса му. Купих този сорт преди 7 години на базара от жена, която търгуваше с тези картофи и много го похвали. След това, за да го подновя, купих този сорт от компанията "Градина и зеленчукова градина", но картофите вече бяха станали по-лоши като добив и вкус. Сега искам да го актуализирам отново, но, колкото и да сърфирах в Интернет, го намерих само на уебсайта на Sedek, но доставката им струва почти колкото разходите за самите картофи. Това ме възмущава. Чакам този сорт да бъде донесен в нашите магазини.

Татяна, Кострома
преди 4 години
Отговор на Нина

Можете да се актуализирате, като събирате семена, но когато купувате, трябва да разберете коя репродукция е картоф. Мисля, че CEDEK има супер-супер-елит, ако е скъп.В различен терен и на различни почви LUCK се проявява по различни начини. Заключение: трябва да опитате. При нас той се показа по всякакъв начин.

Сергей
преди 5 години

Този сорт не е подходящ за съхранение, той изсъхва бързо и няма да продължи до Нова година. Добър вкус, хареса ми.

Татяна. Рязан
преди 5 години
Отговор на Сергей

Не съм съгласен, запазва се добре до пролетта! Засаждаме този сорт от много години. Обновяваме семената след 3 години.

Приморски край
преди 4 години

Сортът е много добър, хареса ми! Въпреки факта, че нашата почва е много мокра и тежка, практически не е имало гнила почва. Що се отнася до вкуса, отличните картофи са златната среда. Не се сварява в каша и не е като сапун. Поддържането на качеството е отлично.

Капитолина, Ивановско
Преди 2 години

За съжаление бях неуспешен с късмета. Това беше един от първите ми сортове, когато получих зеленчукова градина. Все още нямаше никакъв опит. Първите две години реколтата беше отлична, защото земята на моя сайт беше „отпочинала“, може да се каже - девствена земя. Но на третата година ми се стори, че е време да внасям торове. През пролетта въведох пресен оборски тор, преди да изкопая мястото. Едва по-късно разбрах, че това не трябва да се прави през пролетта, а само през есента. И, разбира се, в резултат на това картофите получиха струпеи, въпреки факта, че Fortune изглежда доста устойчив на болести. Трябваше да добавя доломитово брашно на мястото през есента, а през пролетта да сменя посадъчния материал, но към различен сорт. И така - картофите са много добри и, спомням си, харесах вкуса и запазването на качеството.

Домати

Краставици

Ягода