• Снимки, рецензии, описания, характеристики на сортовете

Сорт зеле Westri (F1)

Vestri е хибрид на бяло зеле (Brassica oleracea var. Capitata) със средно узряване. Отгледан от служителите на холандската земеделска фирма Monsanto (продава се под марката на дъщерно дружество - Seminis). Подходящ за механизирано прибиране на реколтата. През 2006 г. той е включен в държавния регистър на сортовете на Руската федерация в пет региона: Централен, Волго-Вятка, Урал, Западен Сибир и Източен Сибир.

Разнообразие от зеле Вести

От появата на масови издънки до настъпването на техническа зрялост преминават 105 - 110 дни (узрява 15 - 20 дни по-късно от хибрида Tobia и 10 дни по-рано от хибрида Ambrosia).

Растението е мощно. Листната розетка е повдигната. Листата са леко мехурчета, средни до големи, зелени на цвят, с восъчен цвят със средна интензивност. Ръбът на листната плоча е леко вълнообразен.

Покрити глави зеле, плоско закръглени, плътни (4 - 4,8 точки), еднородни, жълто-бели в напречно сечение, с тегло 4 - 8 кг, с фина вътрешна структура. Вътрешният пън е къс, външният пън е със средна дължина. Добивът от търгуеми глави зеле е 550 - 740 c / ha, което е с 30 - 120 c / ha по-високо от добива на стандартните сортове Cecil и Ramada. Максималният добив, регистриран в Смоленска област, е 870 c / ha. Производството на продаваеми продукти е 95%.

Westry хибридът е универсален: може да се използва както в прясно състояние, така и за преработка и съхранение през зимата. Най-често се използва за ферментация. Това зеле не се съхранява много дълго - само 4 месеца.

Този сорт е устойчив на фузариозно увяхване (раса 1), а също така е перфектно запазен върху лозата.

2 коментари
Прегледи на интертекста
Преглед на всички коментари
Уктам, Москва
преди 3 години

Кой се нуждае от Vestry F1 контакт +79 258 852 466 Uktam

Баха шимкент
Преди 1 година
Отговор на Уктам, Москва

На мен

Домати

Краставици

Ягода