• Снимки, рецензии, описания, характеристики на сортовете

Зелен сорт Pandion (F1)

Pandion е ултра ранен хибрид от бяло зеле (Brassica oleracea var. Capitata). Отгледан от служители на холандската земеделска фирма Monsanto (Monsanto Holland B. V.). През 2005 г. е включен в държавния регистър на Руската федерация за пет региона: Източен Сибир, Западен Сибир, Волго-Вятка, Централен и Северозапад. Подходящ за търговско производство.

Сорт зеле Pandion

Зелето от пандион се препоръчва да се консумира прясно. Много е сочен и вкусен.

Периодът от появата на пълни издънки до настъпването на техническа зрялост е 85 - 110 дни, от засаждане на разсад в земята до зрялост - 48 - 53 дни. Когато засявате семена в средата на март и засаждате разсад в земята в края на април, в началото - средата на юни, вече можете да получите първата реколта.

Хоризонтална листна розетка. Листата са мехурчета, малки до средни по размер, тъмнозелени на цвят, с лек восъчен цвят. Ръбът на листната плоча е леко вълнообразен.

Глави зеле частично покрити, заоблени, с тегло 1 - 2 кг, бели на среза. Плътността на главите на зелето е доста висока и се оценява на 4 точки. Вътрешният пън е със средна дължина, а външният е къс. Добивът на продаваемо зеле е 280-513 kg / ha (за стандартните сортове Athlet и Прехвърляне - 200 - 424 c / ha). Най-високият добив, регистриран в Смоленска област, е 539 c / ha. Добивът за първата реколта е 60 - 100% от общата реколта. Производството на продаваеми продукти е високо - 95%.

Този хибрид е устойчив на фузариозно увяхване, а също така не се напуква дълго време след узряване. За да се получи възможно най-ранно производство, сортът трябва да се отглежда в оранжерии.

Предимства на зелето Pandion: много висока вкусовост, приятелско формиране на ранна реколта, устойчивост на стрес, висок добив, добро представяне, много положителни отзиви от градинарите.

2 коментари
Прегледи на интертекста
Преглед на всички коментари
Марина, Украйна, Одеса
преди 3 години

От ранните парникови сортове Pandion наистина е един от най-добрите. Нашите роднини го отглеждат за продажба и не се хвалят с приятелска и много ранна обстановка. Е, тези глави, които са събрани първи, изчакайте останалото, преди да бъдат изпратени на пазара и не се напукват.

Ние сеем това зеле за разсад и го засаждаме под филм. От втората половина на април тя стои и вързана на открито. Ако го сравним със стария ни юнски, пънчето на Пандион е по-голямо, приблизително до средата на главата на зелето. Холандският сорт със сигурност печели на вкус. Вместо горчивина, има една сладост, вкусна сочност. Салатата е вкусна, просто добавете нарязани пера лук и млад копър.

Жана, Московска област
Преди 2 години

Миналата пролет за първи път засадих зеле. Малко градинско легло. Чисто за лятна консумация, добре, навийте борш за зимата. Избрах сортове, така че да са 1 - 2 кг глави - харесвам ги. Как семейството ми обичаше Pandion! Невероятен вкус!
Главите зеле са малки, кръгли. Децата дори ги ядоха сурови. А в салатата - като цяло приказка. Дори съседите признаха, че това зеле е невероятно вкусно. Въпреки че преди теста се твърди, че няма големи разлики във вкуса на различните сортове.

Домати

Краставици

Ягода