• Снимки, рецензии, описания, характеристики на сортовете

Сорт зеле Кремон (F1)

Creumont е хибриден сорт бяло зеле (Brassica oleracea var. Capitata). Принадлежи към късно узряване, времето от поникването до техническата зрялост е 165 - 170 дни. Хибридът е отгледан от група животновъди на базата на Московската земеделска академия. К.А. Тимирязев. Включен в Държавния регистър на растенията на Руската федерация от 1992 г. Сортът е одобрен за отглеждане в цяла Русия, с изключение на Североизточния регион. Подходящ за търговско производство и механично прибиране на реколтата. Реколтата понася добре транспортирането.

Общият размер на растението за възрастни е 59 до 75 см в диаметър и 48 до 60 см във височина. Розетката от листа е полуиздигната. Листата на розетката са тъмнозелени, с подчертан восъчен цвят и полу-веена жилка. Главата на зелето е кръгла или кръгло-плоска, много плътна (4,5 точки), равномерна и гладка, устойчива на напукване. Отвън е боядисана в сиво-зелено, почти бяло на среза, с преход от светло зелено от ръба към бледожълто в центъра. Масата на Кочан е 1,9 - 2,1 кг, в южните райони достига 4 кг. Размерът на листата е 38 - 55 см дължина и 34 - 40 см височина. Външният пън е със среден размер (18 - 23 см), вътрешният е къс и тънък.

Добивът на сорта в градинската зона е 5 - 7 кг на квадратен метър, в индустриалното производство - 409 - 510 ц / ха. Кремон се характеризира с еднакво узряване и еднакъв размер на главите.

Добрият вкус ви позволява да използвате зеле в сурово състояние или за прибиране на реколтата. Предпочитаният метод за консумация е пресен след няколкомесечно съхранение. Листата на прясно набраните глави зеле са жилави и имат горчив вкус и с времето стават сладки и меки. Кремон е един от най-добрите сортове за съхранение през зимата. Главите на зелето са устойчиви на гниене, а малкият им размер ви позволява да уплътнявате реколтата. Зелето запазва потребителските си качества в продължение на седем месеца. В хладно помещение реколтата ще лежи до пролетта-лятото следващата година.

Този хибрид, подобно на всички късно узряващи сортове, се отглежда по разсаден метод в централна Русия. Различни производители декларират кълняемост на семената от 78 до 92%. Сеитбата се извършва от февруари до началото на април. Разсадът се появява заедно, след около седмица. Разсадът се засажда на открито от края на април до май по схемата 40 × 60 cm.

Правилата за отглеждане на зеле са стандартни; Creumont не изисква никакви специални условия. Грижите се състоят в разрохкване на почвата, плевене, редовно подхранване и обилно поливане, особено по време на узряването. Бере се от септември до ноември.

Сортът е устойчив на бактериални и гъбични инфекции, фузариозно увяхване. Основната опасност представляват вредители от насекоми, охлюви и охлюви.

Основните предимства на това зеле са добрият вкус, отличното качество на съхранение, компактността на зелето и устойчивостта на болести. Кремон, сред късните сортове, се отличава с малкия си размер и стабилен добив.

1 Коментирайте
Прегледи на интертекста
Преглед на всички коментари
Валентина Андреевна, Саратов
Преди 2 години

Прекрасно разнообразие! Веднага след като се появи в моята градина, той веднага се превърна в любимец. Всичко е с него: разсадът расте силен (между другото, не съм съгласен с автора на статията - не е необходимо да се сее толкова рано - разсадът ще прерасне), зелето практически не е повредено от вредители - то има дебели листа, не се разболява - не обработвам нищо, което означава, че зелето се оказва екологично ...Прибирам реколтата много късно - необходимо е главите зеле да замръзнат добре в градината, в противен случай тя няма да загуби горчивината си и ще бъде безвкусна. Зелето не се напуква при всяко време; лежи в мазето до лятото. Сортът има някои предимства.

Домати

Краставици

Ягода