• Снимки, рецензии, описания, характеристики на сортовете

Сорт зеле от циклоп (F1)

Въпреки факта, че градинарите предпочитат холандските сортове бяло зеле, японската селекция също заслужава внимание. Ето защо, ако обичате този зеленчук в естествената или ферментиралата му форма, не забравяйте да намерите място в градинското легло за хибрида Циклоп. Sakata Vegetables Europe S.A.S. е кандидат и създател на това уникално разнообразие от ненадминати качества. През 2011 г. сортът беше включен в Държавния регистър на развъдните постижения на Русия с допускане в регионите на Централен и Северен Кавказ.

Описание

Листната розетка е мощна, повдигната. Листата са кръгли, не много големи, зеленикаво-сиви, с восъчен цвят със средна интензивност. Листната пластина е леко вдлъбната, повърхността е леко везикуларна, краищата са леко вълнообразни. Главата на зелето е компактна, закръглена или леко плоско кръгла, частично покрита, много гъста (оценка на плътността от Държавния регистър - 4,0 точки), с отлична структура, сочна, жълтеникава в напречно сечение. Вътрешни и външни пънове от къса до средна дължина. Вкусът е добър и отличен. Теглото на щепсела според Държавния регистър е 1,2 - 1,9 кг, оригинаторите посочват теглото от 2,5 до 5,0 кг. Листата съдържат голямо количество захар, сухо вещество и витамин С.

Характеристики

  • Циклопът принадлежи към сортовете в средния сезон, дори по-скоро към средно късните. Реколтата се събира 85 - 90 дни след разсаждането на разсада. Целият вегетационен период отнема 120 - 140 дни;
  • добивът е среден, но стабилен. Според Държавния регистър търгуемият добив е бил 186 - 339 c / ha, което е на нивото на зелето, взето като стандарт Слава 1305... В Ивановска област описаната култура показа максимален резултат - 749 c / ha;
  • имунитетът на сорта е мощен, има висока устойчивост на фузариум, което е потвърдено от Държавния регистър;
  • отбелязва се отличната пластичност на сорта, което му позволява да се адаптира към различни условия през вегетационния период;
  • на полето културата е в състояние да поддържа високи търговски качества, не се напуква;
  • реколтата понася перфектно транспортирането. Качеството на съхранение е недостатъчно;
  • начинът на използване е универсален. Зеленчукът е предназначен за консумация в естествената му форма, за приготвяне на различни ястия. Също така нашият герой е признат за един от най-добрите хибриди за осоляване. Високото съдържание на витамин С допринася за получаването на най-висококачественото кисело зеле, като същевременно се отбелязва, че цветът на зелето не се променя. Благодарение на тънките листа, компактността на главата на зелето и малкото пънче практически няма отпадъци по време на обработката.

Агротехника

Нашият герой е подходящ за отглеждане по разсад и неразсад. За да се постигне максимална производителност, плътността на засаждане не трябва да надвишава 35 хиляди растения на хектар. Нашият герой изисква повишена селскостопанска технология. Поливането трябва да се спре 2 седмици преди началото на беритбата.

Хибридът Cyclops представлява интерес не само за отглеждане на лични спомагателни парцели, но и в промишлен мащаб. Растението е непретенциозно, пластмасово, с добър имунитет. От особен интерес за фермерите е отличната продаваемост и вкус, както и годността за преработка. Като цяло добрата култура не е лишена от недостатъците си. При прилична стабилност добивът на сорта не е много висок. Освен това зелето изисква висок селскостопански произход.

0 коментари
Прегледи на интертекста
Преглед на всички коментари

Домати

Краставици

Ягода