• Снимки, рецензии, описания, характеристики на сортовете

Черешов сорт Regina

Всички сме свикнали с факта, че черешите отварят сезона на плодовете. Но се отдалечава много бързо. За да удължат консумацията на сладкото зрънце, животновъдите са създали сортове, които дават плодове по-късно. Например Реджина. То е отгледано от немски специалисти и встъпва в плододаване по-късно. Основните характеристики на новостта бяха прехвърлени от късния вид Schneider, втората родителска форма беше Roubet.

Описание

Дървото не е високо - 3-4 метра, така че е идеално за малка градина. Правите, бързо растящи издънки образуват пирамидална корона със средно удебеляване. Основните клонове се простират от багажника почти под прав ъгъл, проводникът е ясно изразен. Листата са елипсовидни, със заострен връх, зелени. Повърхността е гладка, леко лъскава, с пернати жилки. Назъбени ръбове. Дръжката е дълга, в основата на плочата има жлези. Структурата на цветето е обичайна, венчелистчетата са бели.

Зрънцето на Реджина е голямо - 9 - 10 грама, диаметър 3,2 см. Формата е с форма на сърце, леко удължена. Кожата е лъскава, гладка, тъмночервена на цвят. Пулпът също е оцветен в червено. Средна кост. Отделянето на зрънцето от дръжката е сухо. Черешата има наситен, сладък вкус с лека киселост. Дегустационният резултат е висок - 4,8 - 5 точки. По отношение на консистенцията, пулпата е еластична и мръсна, което я отнася към групата bigarro.

Характеристики

  • Сортът има добра зрялост, плодовете се появяват вече 3-4 години след засаждането;
  • периодът на узряване е късен в сравнение с други сортове. Плодовете узряват през второто или третото десетилетие на юли;
  • узрелите плодове не се ронят, което е много удобно за градинарите, които могат да посещават сайтовете си само през уикендите. Реколтата им определено ще чака на дървото, а не под него;
  • също плодовете Regina са устойчиви на напукване, дори при много влажно време;

  • плододаването се извършва ежегодно, без прекъсване. От едно дърво се отстраняват 40 килограма реколта;
  • устойчивостта на замръзване е над средната. Растението може да издържа на студове при -25 ° C без загуби;
  • имунитетът е отличен. Черешата е устойчива на патогени на гъбични заболявания и вредители;
  • плодовете понасят дълготраен транспорт, имат добър срок на годност. Това е голям плюс в сравнение с ранните сортове;
  • начинът на ядене на плодове е универсален. Плодовете са вкусни и здравословни пресни, подходящи за консервиране.

Опрашители

Regina е самоплодна, но е трудно да се вземат опрашители поради късен цъфтеж. Най-хубавото от всичко е, че ще се справят със задачата - Late Schneider, Bianca, Karina, Sylvia. Черешите също са подходящи - Nephris, Coral, Lotivka.

Характеристики на засаждане и грижи

Много градинари съветват да купуват разсад на джудже подложка. Това ускорява процеса на навлизане на черешите в периода на плододаване. Ако вземете Antipka като подложка, плододаването ще дойде по-късно и добивът ще бъде по-нисък от обикновено. Добра съвместимост с подложка Gisella-5. Нашата героиня се размножава главно чрез присаждане. Сеитбата с кост е по-малко надеждна; отглежданите дървета няма да покажат свойствата на родител.

През пролетта, в период на бърз растеж и след това в процеса на изливане на плодове, е необходимо обилно поливане. Профилактично пръскане трябва да се извършва срещу черешовата муха, която може да унищожи до половината от цялата реколта.

Добър добив, отличен външен вид на плодовете и техния вкус, транспортируемост и запазване на качеството - всичко това прави Regina много обещаващ сорт не само за частни градини, но и за търговско отглеждане. Единственият недостатък на тази череша може да се нарече самоплодност.

0 коментари
Прегледи на интертекста
Преглед на всички коментари

Домати

Краставици

Ягода