• Снимки, рецензии, описания, характеристики на сортовете

Сорт ябълка Ренет Симиренко

Renet Simirenko е любимият ми зимен сорт. Струва ми се, че са малко сортовете, които могат да се съхраняват около шест месеца и в същото време почти напълно да запазят вкуса си. Дори през април - май можете да се насладите на добре запазени, плътни, сочни плодове.

Само те трябва да се събират за съхранение леко неузрели и по време на съхранението тези ябълки са склонни да „събират захар“, да узреят. Събираме ги през септември - октомври (всяка година по различен начин). По някакъв начин събрахме плодовете на Renet (вече не за съхранение), след като удариха първите студове. И което е интересно, те бяха също толкова вкусни и изобщо не замръзнаха. Вероятно това беше улеснено от доста плътната кожа и пулп на ябълките.

Ябълките от този сорт имат уникален, сладък, леко кисел, леко тръпчив вкус. Можете да направите добро сладко от тях, но не конфитюр, тъй като плодовете не се варят добре.

Нашето дърво дава плодове на всеки две до три години, тъй като вече е старо. И всяка година можете да получите добра реколта от млади ябълкови дървета от Ренет Симиренко.

Автор: Джулия, Черкаси. Украйна.

Домати

Краставици

Ягода