• Снимки, рецензии, описания, характеристики на сортовете

Сорт патладжан Вера

Любимият на всички патладжан е универсален и здравословен зеленчук. Има много разновидности, но не всички могат да се отглеждат в студен климат. Домашните животновъди са отгледали сорт, който не се страхува от застудяване и носи нежното име Вера. Датата на регистрация на заявлението е 1998 г., а нашият герой е включен в Държавния регистър през 2001 г. За отглеждане се препоръчват не южните райони, а региони със суров климат - Урал, Западен Сибир, Далечния Изток. Подходящ за градински парцели, домашни градини и малки ферми.

Описание

Растенията могат да бъдат компактни - 73 - 75 см или високи - до 105 см. Листата е средна. Листът е средно голям, зелено-лилав на цвят. Повърхността е леко грапава, ръбовете на плочата са назъбени. Цветната чаша е обсипана с редки тръни. Плодовете на патладжана Вера са много привлекателни на външен вид. Те са с крушовидна форма, не са твърде големи - до 20 см дължина, средно тегло 125 - 181 г, максимално тегло - 300 г. Кожата е лъскава, лъскава, гладка, лилава на цвят. Пулпата е плътна, без кухини, белезникав цвят, не съдържа горчивина. Вкусът е отличен.

Характеристики

  • Сортът е рано узрял - от периода на покълване до прибиране преминават 110 - 118 дни. Техническата зрялост настъпва през август или септември;
  • едно от явните предимства е устойчивостта на студено време, което прави възможно получаването на реколта в райони с рисково земеделие;
  • радва със стабилен добив. Средният показател е 0,9 - 1,2 кг на квадратен метър, максималният е 2,9 кг / м2;
  • продукцията на продаваеми продукти е висока - от 90 до 100%;
  • начинът на използване е универсален. Плодовете се пържат, задушават, правят се от тях различни закуски и гарнитури, берат се за зимата.

Характеристики на селскостопанската технология

Можете да отглеждате по два начина - семена и разсад. Първият е подходящ за региони с ранна и топла пролет. Семената се засяват през втората половина на април - началото на май. Дълбочина на сеитба - 1,5 - 2 см. Вторият метод е за площи с кратко лято. Разсад се засява за разсад в края на февруари - началото на март. Благодарение на този метод, Вера има време да донесе реколтата преди настъпването на слана. За да не рискуват реколтата в суров климат, много градинари отглеждат патладжан в топло градинско легло. В него почвата се затопля доста бързо и, ако е необходимо, е лесно да се постави подслон върху кутията.

Схемата на засаждане, като се вземе предвид височината, е 30 - 35 см между растенията в един ред и 60 - 65 см между редовете. Трябва да се нормализират яйчниците. Можете да оставите не повече от 10 парчета на храста.

Отглеждането на култура е лесно. Уверете се, че почвата е умерено влажна. Също така трябва да извършвате периодично плевене и разрохкване. По време на вегетационния период сортът консумира доста много хранителни вещества, така че трябва да се засажда в предварително оплодени почви и по време на отглеждането да се даде предимство на органичното торене. Общо през сезона трябва да има 3 - 4 тора, но не повече. Превантивното пръскане ще помогне да се избегнат сериозни проблеми с болести и вредители.

Предимства и недостатъци

Патладжан Вера е идеален за малки площи, където няма да е трудно да се грижите за непретенциозна реколта. Стабилното плододаване и добрата продуктивност ще позволят не само да ядете ценен продукт през сезона на консумация, но и да го подготвите за зимата. Голям плюс, разбира се, е устойчивостта на студено време, което ви позволява да отглеждате топлолюбиво растение при неблагоприятни климатични условия.
Но културата има и малък недостатък. Добивът му не е достатъчно висок за промишлена употреба.

0 коментари
Прегледи на интертекста
Преглед на всички коментари

Домати

Краставици

Ягода