• Снимки, рецензии, описания, характеристики на сортовете

Сорт патладжан King of the North

King of the North е един от най-ранните сортове патладжан, характеризиращ се с устойчивост на студ, изключителна продуктивност и отличен набор от плодове. От пълното покълване до първата реколта (техническа зрялост) преминават 95 - 100 дни. Този хибрид е отгледан специално за суровите климатични условия на северните райони на страната ни, но успява много добре и в други региони.

Сорт патладжан King of the North

Височината на растението надвишава 1 метър. Стъблата са ярко лилави. Плодовете са удължено-цилиндрични, лъскави, с черно-виолетов цвят, дълги 25 - 30 см (максимум - 40 см). Бяла пулпа, отличен вкус. В плодовете няма горчивина, така че не е нужно да се накисват при приготвянето на ястия. Дръжката няма бодли. Патладжаните се връзват през лятото. Всяко растение дава до 10 плода. Производителност 12 - 15 кг / кв. метър.

Отглеждайте хибридния крал на север чрез разсад. Семената се засаждат на дълбочина 1,5 - 2 см. Разсадът, при оптимална температура (22 - 26 ° C), се появява на 8 - 10 ден. Някои градинари съобщават за забавяне на появата на разсад до 3 - 4 седмици. Разсадът се гмурка във фазата на 2 истински листа. Препоръчителната температура за растеж е 25 - 30 ° C. Патладжанът се засажда във филмови оранжерии в средата на май, а на открито - с края на периода на връщане на студове. Схема за кацане: 60 × 40.

Сорт патладжан King of the North

Този сорт се препоръчва за отглеждане на открито. Дори в Сибир, без подслон, е възможно да се получат добри реколти. Когато се отглежда в оранжерии и оранжерии, растението е твърде горещо и също така има голяма вероятност да бъде засегнато от паяк.

След засаждането навън растенията се възстановяват много бързо. Понасят леки студове. Плодовете се дават преди настъпването на студеното време.

Предимствата на патладжана King of the North включват: добра кълняемост на семената, устойчивост на студ, непретенциозни грижи, отсъствие на безплодни цветя, устойчивост на гъбични заболявания и температурни крайности.

Недостатъците включват факта, че поради големия размер патладжаните докосват земята. Ето защо няма да е излишно да се приложи мулчиране на почвата с дървени стърготини или слама.

Този сорт получи положителни отзиви от градинари в следните региони: Централен, Далечен Изток, Сибир; и региони: Ленинград, Иркутск, Тула, Амур, Москва, Новгород, Красноярск.

8 коментари
Прегледи на интертекста
Преглед на всички коментари
Александър, Омск
преди 4 години

Всичко е така, само височината на баклика е повече от метър, а не 40 см. В оранжерията той наистина е неудобен. Размерът (дължината) на плода беше просто невероятен! Много вкусно.

Марина, Москва
преди 3 години

Скъпи Александър не го прочете внимателно. Плодовете на този прекрасен патладжан са до 40 см. А самият храст може да бъде над метър и разклонен. Плододаване много добре! Засаждам този сорт вече трета година. Реколтата винаги е отлична. Спомням си с благодарност жената, която го препоръча. Достатъчно, за да се напълним, да направим заготовки и приятели да събираме на пистата ...

Иркутск, Източен Сибир
преди 3 години

Здравейте! Четох за сорта "Кралят на Севера". Бих искал да добавя регион, в който се показва перфектно - Източен Сибир - Байкал (Иркутск и Иркутска област). Благодаря на авторите на този сорт! Винаги с патладжан. На улицата, без никакъв подслон, и схемата за засаждане се оказа много гъста (1 × 1,50) 8 растения! Всички са обесени с плодове. Вярно, много дълъг, извит, сложих допълнителни парчета пяна на земята. Отказах да отглеждам патладжани в оранжерията, кърлежът се хваща! И на открито всички те са чисти! Успех на всички градинари!

Наташа, Украйна
преди 3 години

Северният крал засади за първи път, след като прочете добри отзиви. Пролетта и началото на лятото бяха много студени тази година. Засадих разсад късно на открито.И някак си не се надявах на реколта, не само топлолюбиви патладжани, но и всичко останало забави растежа. Но въпреки всички метеорологични изненади, Северният крал беше най-ранният и продуктивен. Храстите бяха постоянно осеяни с цветя и плодове. Деликатен и вкусен патладжан. Пулпът е бял, понякога зеленикав, без горчивина. За мен формата е много удобна, еднакво тънка по цялата дължина, без удебелявания. А постоянното му плододаване дори при студени условия обикновено е великолепен плюс. Останалите сортове, растящи един до друг, дават по един плод.

Константин, Москва
преди 3 години

Този сорт беше идеален за моята глинеста глина край Москва. Следвах инструкциите върху торба със семена - посях на разсад по-късно, което е по-удобно. След пресаждането в земята, разсадът не боли, те израснаха добре. Като предпазна мрежа той покриваше храстите в студените нощи с покриващ материал. Получих дълги плодове - слагам парчета шисти, така че да не докосват земята. За да бъда честен, не вярвах, че е възможно да се отглежда такава култура на открито. Благодаря на животновъдите, които ме убедиха.

Маргарита, Томск
Преди 2 години

Хареса ми разнообразието! Почти всички семена са покълнали, оказа се силен разсад. Той е израснал на открито, почти не се нуждае от грижи, най-важното е да се полива и да се отрежат пасинките, така че растението да не губи енергия за тях. Имаше много реколта. Плодовете обаче са малко по-различни от закупените, те са дълги и тънки, но имат добър вкус и, което е важно, собствени, отгледани без химикали. Те показаха много добър резултат за Западен Сибир.

Елена, Сургут
Преди 2 години

Сургут, KhMAO. Искам да добавя регион. Отглеждам Краля на Севера в оранжерията вече трета година. Рамо до рамо с краставици и чушки. Отлична оценка. Първата година беше висока около метър, трябваше да я завържа. Тя не го прищипа, а само отряза листа и цветя преди вилицата. Събрах 5 кофи от 12 храста. Щях да го събера, ако не в средата на септември. Трябваше да премахна всички пасинки, да прищипя горната част. В противен случай расте и расте безкрайно. Втората година лятото беше студено и реших да проверя още един сорт, след което смесих сортовете и реколтата беше малка. Вече не експериментирам, кълняемостта е отлична. Не се разболява при трансплантацията. От листни въшки обработвам веднъж в разсад и веднъж вече в оранжерията. Бръмбарите ядат листа. Юли е, вече има плодове.

Тамара, Харков
Преди 2 години

Първата година засадих този патладжан. Не стигнах до метър, но израснах до 70 сантиметра. Плодовете са дълги, докосват земята, мулчиране е необходимо. Днес готвих на скара, хареса ми.

Домати

Краставици

Ягода