• Снимки, рецензии, описания, характеристики на сортовете

Сорт патладжан Epic (F1)

Epic е ранно узряващ сорт патладжан от най-голямата компания за семена в света, Monsanto (Холандия). През 2008 г. е включен в Държавния регистър на Руската федерация. Препоръчва се за отглеждане в южните райони на Русия на лични спомагателни парцели. Epic е предназначен за отглеждане на открито, но работи добре и в оранжерии. 65 дни минават от засаждането на разсад в земята до техническа зрялост.

Сорт патладжан Epic

Растенията са енергични, високи (90 - 100 см), изправени, полуразпространени, с висока жизненост. Стъблото средно опушено, с ниско до средно антоцианиново оцветяване. Листата са зелени, средни по размер.

Сорт патладжан Epic

Патладжаните са гланцирани, цилиндрични, подравнени по форма и размер (средна дължина - 22 см, диаметър - 10 см), тъмно лилав цвят, с тегло 220 - 230 грама. Пулпът е твърд, бял, без горчивина и практически без семена. Чашката е покрита с рядко разположени шипове. Добивът на квадратен метър е 5,8 кг.

Предимства на хибрида Epic: висок добив, устойчивост на екстремни температури и вирус на тютюнева мозайка, отличен вкус.

Като цяло това е класически сорт патладжан, както на вкус, така и на външен вид.

3 коментари
Прегледи на интертекста
Преглед на всички коментари
Алексей
преди 5 години

Оценяваме го заради мекия вкус и еднородността на плодовете. Също така добър набор от плодове, както в топло, така и в хладно време. Ако счупите доведените си деца, то през топлата година и при добро хранене може да бъде по-високо от 1,5 м. И без да го оформяме, дори не го връзваме, но под тежестта на плодовете храстите могат да се срутят .

Антонина, Краснодарски край
Преди 2 години

Харесвам патладжаните Epic (F1) за добри добиви. Плодовете са плоски, без никакви недостатъци. Те не изискват много грижи, тъй като почти не са податливи на болести. Ако засаждате патладжани, опитайте се да ги отделите от картофите, в противен случай рискувате да останете без реколта. Колорадският бръмбар обича сините бръмбари и отнема само един ден, за да не провери храстите, ще погълне всички съцветия. Аз също обичам този сорт, защото има по-малко горчивина от другите сортове. Много е добре за прибиране на реколтата през зимата, правя различни салати, но езикът на свекърва ми е задължителен, всичко се получава много вкусно благодарение на патладжаните.

Елена Самара
Преди 2 години

Отначало, когато видях тези патладжани на пазара, си помислих, че това са стари обрасли плодове - просто бяха огромни! Но продавачът ме увери, че това не е така - не вярвах и за да съм си прав, купих няколко плода. Оказах се погрешен - патладжаните бяха големи, но съвсем не стари (вътре нямаше узрели семена, месото беше плътно и както се оказа - много вкусно, напълно без горчивина). Спомних си името на сорта - намерих и купих семена. На следващата година на моя сайт израснаха големи и мощни патладжанови храсти (храст расте до 1 метър на открито), върху който висяха много черни лъскави плодове. Като градинар съм доволен от такъв добив, но има толкова много плодове, че те си пречат, храстът не е в състояние да ги задържи и пада, трябва да го завържа. Сортът също е доволен от силния си имунитет - той изобщо не реагира на метеорологичните промени, не се влияе от болести и залага добре плодовете както в жега, така и в дъждовно време.

Домати

Краставици

Ягода