• Снимки, рецензии, описания, характеристики на сортовете

Сорт патладжан Черен красавец

Черният красавец е патладжан със средно узряване, предназначен за отглеждане както на открито, което е важно за южните райони, така и защитен. От появата на масови издънки до прибиране на реколтата изминават 110 - 145 дни. Инициаторът е селекцията и семената на Poisk. През 2006 г. сортът е включен в Държавния регистър за Централночерноземните и Севернокавказки региони на Руската федерация. За търговски цели по правило не се използва, само в лично домакинство.

Сорт патладжан Черен красавец

Бушът е със средна височина (60 - 80 см), полуразпространен тип, с къси междувъзлия. Стъблата са космат, със средно интензивно оцветяване на антоцианина. Листата са зелени, средно големи, леко назъбени, с бодли.

Плодовете на патладжана Черен красавец са удължени крушовидни, лъскави, гладки, със среден диаметър, с тегло 110-200 грама, дълги 18-20 см. Цветът в техническа зрялост е тъмно лилав, в биологичната зрялост е виолетово-черен . Пулпът е жълтеникав, нежен, без горчивина, има много малко семена. Кората е тънка. Бодилите присъстват в малко количество върху чашката. От един квадратен метър се получават 3 - 6,5 кг добив. Търговският добив е 336 кг / ха (на нивото на стандартния сорт Диамант).

Сорт патладжан Черен красавец

Патладжанът Black Beauty се препоръчва за готвене и консервиране.

Предимствата на този патладжан включват: висок добив, устойчивост на болести, непретенциозност, приятелско узряване и висок вкус на плодовете.

5 коментари
Прегледи на интертекста
Преглед на всички коментари
Олга, Сочи
преди 5 години

Не е лош сорт. Вярно, нямаше много възхищение от вкуса. Не бих казал, че по някакъв начин превъзхожда другите сортове. Наистина не е предназначен за масова продажба, тъй като не всички плодове имат красив и печеливш външен вид, който обикновено привлича купувачите. Радва ме с добра реколта, върви добре за хайвер и други шевове, което ми хареса. Доволен от своята простота, растеше и плододаваше доста добре. Отглеждан е на открито.

Елена, Ижевск
преди 5 години

Първо накисвам тези патладжани в слаб разтвор на калиев перманганат и по-близо до началото на май ги засаждам в оранжерийната почва, тъй като почти всички сини обичат топлината. Пакет семена е достатъчен, за да им се радвам през цялата година. Периодът от време на поникването на семената до получаването на плодовете е от 4 до 6 месеца. Между другото, патладжаните не винаги идват във формата, посочена на опаковката, понякога са продълговати. Но те са много вкусни, тъй като са много сочни.

Хелена
преди 4 години

Тегло на плодовете 110-200g? Това сорт джудже ли е?

Виктория, Москва
преди 3 години

За първи път Черната красавица е отгледана през 2001 година. Патладжаните растат на открито с покритие за през нощта. Много ми хареса разнообразието. Непретенциозен и подходящ за лична употреба. Сега го отглеждам в оранжерия заедно с домати. Не мога да сравнявам с други сортове. По някаква причина съм приятел само с това. Други сортове след засаждането изглежда са замразени (които са засадили, така седят до есента).

Валентина, Уляновск
Преди 2 години

Черен красавец или Черна красавица, отглеждам всеки сезон от 5 години. Харесва ми - непретенциозен, плодотворен, отглеждам в разсад на открито. Всяка година той и патладжанът Алмаз ни предоставят вкусни „сини“ за консумация през лятото и достатъчно за прибиране на зимата.

Домати

Краставици

Ягода