• Снимки, рецензии, описания, характеристики на сортовете

Сорт патладжан Буржоа (F1)

Популярността на различните зеленчуци се определя не само от вкуса им, но и от външния им вид. Например, буржоазният патладжан има доста необичаен външен вид и впечатляващо тегло. Един тежки екземпляр определено е достатъчен за ястие за цялото семейство. Такова чудо беше извадено от специалистите на земеделската фирма SeDeK. През 2007 г. сортът е регистриран в Държавния регистър на растенията на Руската федерация и одобрен за отглеждане във всички региони на Русия. Особено подходящ за южните и централните райони на страната. Препоръчва се за лични спомагателни парцели. Това е хибрид, поради което е обозначен с F1.

Описание

Къс храст, достигащ височина 70 - 80 см, въпреки това изглежда мощно. Стъблото е силно, леко мъхесто, почти лилаво на цвят поради ясното преобладаване на оцветяването на антоцианина. Растението е полуразпространено. Лист със стандартен размер, зелен, с назъбен ръб, леко вълнообразен, леко грапав на допир. Вените са ясно видими на повърхността, носейки и следи от антоцианинова пигментация. Буржоазните цветя са големи, светло лилаво-розови. Дръжката е къса и дебела. Бодлите на чашката са или много редки, или изобщо липсват.

Плодовете са нетипични за културата. Те са плоски кръгли и приличат на леко сплескани топки. Повърхността е гладка, понякога оребрена. Кожата е тънка, но плътна, леко лъскава, черно-лилава на цвят. Месото е твърдо, бяло или леко зеленикаво. Не съдържа горчивина. Вкусът е отличен. Пулпата се характеризира с деликатен аромат и вкус на гъби. Средното тегло на патладжана е 300 грама, диаметърът е 8 см. Но по-месестите екземпляри с тегло до 500 - 600 грама често растат. В обикновена оранжерия с фолио на едно растение могат да се образуват до 10 яйчника, на открито - до 6 парчета.

Сортови характеристики

  • Буржоа се характеризира с ранен период на узряване. От момента на покълването до началото на прибирането на реколтата изминават 105 - 110 дни;
  • добивът от продаваеми продукти е 4,7 кг / квадратен метър, в оранжериите тази цифра може да се увеличи;
  • дългосрочно плододаване;
  • е устойчив на бактериални и вирусни инфекции;
  • събраната реколта перфектно толерира дългосрочно съхранение и транспортиране на големи разстояния;
  • в употреба, патладжанът е абсолютно универсален. Може да бъде варено, пържено, скара, печено, мариновано, консервирано.

Агротехника

В топлите райони е възможно да сеете буржоа със семена на открито. За да се създадат по-удобни условия за покълване, леглото е покрито с филм. Но все пак е по-добре да се спрете на метода на разсад, който ще ви позволи да приберете реколтата предсрочно. За да се засадят разсад в подходящо време, а именно през май или юни, посадъчен материал се засява в края на февруари или през март. Разсадът се засажда на градинското легло доста късно, на възраст от 2 месеца, след като е извършена процедурата по втвърдяване.

Грижата за сорта е проста и стандартна за културата като цяло - поливане, плевене и разрохкване. Много градинари използват органични вещества като тор, например пилешки тор. Превантивното лечение срещу колорадския бръмбар е задължително. Зрелите плодове трябва да се берат навреме, така че семената да нямат време да узреят и да се втвърдят.

Непретенциозният и необичаен буржоазен патладжан е много популярен поради дългия си период на плододаване и висок добив. Такова отлично представяне изисква само минимална поддръжка, улеснена от устойчивост на болести и пластичност.

Но по време на покълването на семената градинарите трябва да бъдат търпеливи. Семената няма да поникнат бързо - от седмица до 2. А събирането на семена от узрели екземпляри ще бъде лоша идея. Хибридите от второ поколение не наследяват добри характеристики.Така че трябва да купувате семена всяка година.

0 коментари
Прегледи на интертекста
Преглед на всички коментари

Домати

Краставици

Ягода