• Снимки, рецензии, описания, характеристики на сортовете

Сорт патладжан Bibo (F1)

Какво не са измислили животновъдите. Например е създаден Bibo - патладжан с необичаен бял цвят на кожата. В градината този зеленчук изглежда много необичайно, но е много търсен сред градинарите. Кандидатите са холандската компания Monsanto. От 2008 г. сортът е включен в Държавния регистър на селекционните постижения на Руската федерация. Подходящ за отглеждане в цяла Русия. Препоръчва се за лични спомагателни парцели. Принадлежи към хибриди, поради което е обозначен с F1.

Описание

Растенията са полуразпръснати, изглеждат мощни, но компактни. Ниска до средна височина, обикновено около 85 см. Стъблото не е дебело, леко опушено, зелено, с незначителни следи от оцветяване на антоцианина. Листът е със среден размер, зелен цвят, с лека вълнообразност по ръба. Вените са ясно очертани на повърхността на плочата. Междувъзлията са къси, което улеснява образуването на повече яйчници. Чашката е обсипана с чести бодли. Цветето е малко, лилаво. На едно растение могат да се образуват до 15 яйчника.

Плодът на Bibo е овално-коничен, среден до голям по размер. Формата и размерът са подравнени. Препоръчително е да се изстрелват патладжани с дължина 18 см и диаметър 8 см. Теглото е от 190 до 210 грама, но има и по-тежки - 300 - 400 грама. Кожата е плътна, но тънка, нежна и еластична, с нисък гланц, боядисана в млечнобял цвят.

Пулп с бял перлен цвят. Много плътен, нежен, не съдържа горчивина. Вкусността се отбелязва като изключителна.

Характеристики

  • Сортът е рано узрял, от поникването до реколтата отнема 100, понякога 120 дни, в зависимост от метеорологичните условия;
  • добивът от продаваеми продукти е висок - 4,8 кг / кв. метър;
  • бързо растящ патладжан;
  • пластмаса, способна да образува яйчници при всякакви, дори екстремни условия. Следователно Bibo може да се отглежда на открито и затворено място;
  • силно устойчиви на вирус на тютюневата мозайка и фузариум;
  • отлична транспортируемост;
  • събраните плодове могат да се съхраняват дълго време;
  • културата е чудесна за всички видове кулинарна обработка и прибиране на реколтата.

Агротехника

Сортът се отглежда най-добре в разсад, но без бране, за да се получи реколтата от патладжан възможно най-рано. Разсадът се засажда в почвата при стабилна температура 14-15 ° C. По отношение на времето това е май - юни. Трябва да започнете да отглеждате разсад около 2 месеца преди засаждането в земята (февруари - март). В прохладни региони засадените растения могат да бъдат покрити с фолио за периода на адаптация. По време на периода на формиране и узряване на плодовете, растението трябва да бъде завързано за опора.

Дълбочина на засяване - 1,5 - 2 см. Схема на засаждане - междуредие от около 60 - 65 см, разстояние между растенията в един ред 30 - 35 см. На 1 квадратен метър могат да бъдат засадени от 4 до 6 екземпляра. Удебеленото засаждане ще доведе до намаляване на добива. Останалата част от грижите включва стандартни процедури.

Bibo е отличен патладжан за отглеждане при всякакви климатични условия, тъй като расте еднакво добре както на открито, така и в оранжерии. Добивът е стабилен и висок, начинът на използване е универсален. В грижите сортът е неизискващ и непретенциозен, тъй като толерира температурни промени и е устойчив на болести.

Единственият недостатък е, че семената, събрани от хибрида, няма да имат същите качества като предишните. Следователно посадъчен материал ще трябва да се купува всяка година.

2 коментари
Прегледи на интертекста
Преглед на всички коментари
Анна, Никопол
Преди 2 години

Тези патладжани постепенно замениха традиционните лилави от нашата градина. Плодовете Bibo практически не съдържат горчивина и са идеални за прибиране на реколтата. Да, и кожата не рисува ръцете ми, когато почиствам зеленчук - това е важно, когато трябва да подготвите няколко килограма за консервиране наведнъж.
Плододаване в нашия регион до измръзване. Не изисква специални грижи и хранене. Въпреки това, веднага след цъфтежа, правим 1 - 2 подхранване с лопен. След такава процедура растението започва да расте и да дава плодове толкова мощно, че не се интересува от никакви вредители, а колорадският бръмбар дразни най-вече. Презрелите плодове придобиват ярък лимонов оттенък, така че трябва да събирате патладжани, фокусирайки се върху млечния цвят.

Елена, Саратов
Преди 2 години

Обичам патладжан, това вероятно е моята слабост. Засаждаме този сорт всяка година. Ражда много плодове. При пържене кожата е мека, почти незабележима. Формата на плода е по-скоро като кръгла, което е чудесно за любителите на патладжана с чесън. Разбира се, ние така или иначе засаждаме обикновен диамант, вероятно защото сме свикнали с него. Но по отношение на добива е много по-добър от обикновените сини патладжани. И най-важното е, че засаждаха както на сянка, така и на слънце. Нямаше затруднения и при разсад. Толкова се вкоренява, че е трудно да го извадите от земята през есента. Отличен и за съхранение. Те направиха препарат от патладжани, не остана нито едно бурканче.

Домати

Краставици

Ягода